PUKLA TIKVA! Vuk Jeremić: "Đilas nije hteo da garantuje da neće da otima odbornike Narodne stranke!"

Političko partnerstvo Dragana Đilasa i Vuka Jeremića potpuno se raspalo

Vuk Jeremić
Vuk Jeremić, Foto: Printscreen

Vuk Jeremić je na televiziji koja je opoziciono orijentisana priznao kako je za njega ponašanje Dragana Đilasa neprijatno iznenađenje i kako su za politički raskol krivi doskorašnji saborci Dragan Đilas, kao i Nikola Jovanović.

"Nakon što je Savez za Srbiju prestao da postoji, mi smo pružili ruku saradnje Draganu Đilasu, pre svega, a doživeli smo jedno neprijatno iskustvo. Mislim i na Nikolu Jovanovića, ponudili smo formiranje zajedničkog poslaničkog kluba u Gradskoj skupštini, ali smo zahtevali da se na papir stave principi koji će garantovati da neće biti moguće zloupotrebe, da neće biti otimanja odbornika, da neće biti podrivanja partijskih organizacija u okviru saveza, jer je takvih podrivanja ranije bilo. Kulminiralo je pokušajem preletanjem Nikole Jovanovića u Đilasovu stranku, ali je suspendovano reakcijom Marinike Tepić, da ne bi bilo takvih nesporazuma, mi smo te principe stavili na papir, ali stranka Slobode i pravde Dragana Đilasa to nije prihvatila i napravili su samostalno poslanički klub", zaključio je Vuk Jeremić, vodeći čovek Narodne stranke.

Razjedninjenost u opoziciji je više nego očigledna, a Narodna stranka se odlučila na taj potez nakon odluke Đilasove SSP, sindikata Sloga i Pokreta za preokret da osnuju svoj klub u gradskom parlamentu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi