Vuk i Nataša bahatili se po Londonu!

Jelena Đondović | vesti 2017-03-18 16:32:14 2017-03-18 16:32:14

Sa državnim parama se baškario kao džek!

Dejan Živančević

Nekadašnji ministar spoljnih poslova i predsednički kandidat Vuk Jermić parama iz državne kase plaćao supruzi i sebi odlaske na Vimbldon i spavanje u najskupljim londonskim hotelima.

Naime, kako “Alo!“ saznaje pretendent na mesto šefa države Vuk Jeremić u vreme dok je bio ministar spoljnjih poslova Srbije iz budžeta je potrošio 537.000 dinara na avionske karte, 1.000 evra za noćenje i još plus uzeo novac za dnevnice kako bi u Londonu gledao Novaka Đokovića odnosno njegov finalni teniski meč na Vimbldonu!

- Vuk Jeremić i njegova supruga Nataša Jeremić su državnim parama finasirali privatni put u London. To je bilo 2011. godine, a tamo su boravili od 2. do 4. jula. Na avio karte su potrošli 537.000 dinara, najmanje 1.000 evra su dali za noćenje u luksuznom hotelu “Hajat“ u Londonu. Ali to nije sve, uzeli su čak i dnevnice od po 126 funti preko jedne privatne menjačnice - otkriva naš izvor.

Politički analitičar Dragomir Anđelković nije iznenađen informacijama do kojih smo došli, jer kako kaže, to je nešto što je moglo i da se očekuje od Jeremića.

- To je potpuno u skladu sa praksom Demokratske stranke. Dok je ta stranka bila na vlasti njeni funkcioneri su se izuzetno bahato ponašali i na razne načine štetili državu. Vuk Jeremić je u tom pogledu bio baš tipičan funkcioner Demokratske stranke, zato me i ne čudi što se pokazuje da je u privatne svrhe koristio državne fondove i što je to radio na vrlo visokom nivou - kaže Anđelković i dodaje:

- Sve ovo nam govori da oni koji nam nude nešto novo i bolje zapravo su isti oni koji su nam za vreme vladavine DS-a potpuno ruinirali ekonomiju - zaključuje on.

Vuk Jeremić juče nije želeo da komentariše naša saznanja.

Preko "Aerokluba" izvlačio pare!

Podsećanja radi, “Alo!” je pre nekoliko meseci obelodanio da je Vuk Jeremić, što je navedeno i u izveštaju državnog revizora za 2011. godinu, iz budžeta uplatio 42 miliona dinara za kupovinu avio karata preko agencije „Aeroklub“, čiji je vlasnik Ivan Novčić, za koga se spekulisalo da je rođak Jeremićeve supruge. Upravo preko te agencije kupovao je avio karte i za odlazak na Vimbldon.

Zanimljivo je pak da čim je Jeremić 2012. otišao sa funkcije šefa diplomatije, “Super travel agency“ d.o.o., zavisna firma „Aerokluba”, odmah je promenila i delatnost, pa je tako naprečac postala „Super recycling“ d.o.o. i počela da se bavi reciklažom 29. 5. 2012.

 

Expand player
Pogledajte više