VUČIĆEVA ODLUKA IZAZVALA REAKCIJE U SVETU Nije razgovarao sa Tačijem, ali sad ce podići cenu kako bi dobio jos više za Srbe! (FOTO)

Alo.rs | vesti 2018-09-07 15:54:11 2018-09-07 15:54:11

Predsednik Srbije danas je u Briselu trebalo da razgovara sa predstavnicima Prištine

Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros se u Briselu sastao sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, a nakon sastanka odlučio je da danas ne razgovara sa predstavnicima Prištine u Briselu.

Vučićevo dostojanstveno držanje i odbijanje razgovora sa pregovaračima iz Prištine izazvali su pažnju i poštovanje poznavalaca prilika u regionu.

Tako je kolumnista britanskog Gardijana primetio još jutros da se nešto čudno dešava sa pregovorima, a kad je postalo jasno da je Vučić otkazao pregovore, javio se Andrea Kapusela, dobar poznavalac prilika na Kosovu i javno otkrio svoje oduševljenje uzrokovano Vučićevim ponašanjem.

"Vučić je kapitalizovao nestrpljenje Mogerinijeve i Tačija i sad ce podići cenu kako bi dobio jos više za Srbe!", napisao je Kapusela.

Podsetimo, poseta predsednika Srbije, ranije najavljena za subotu i nedelju, iznenada je dovedena u pitanje nakon informacija da Priština namerava da ga spreči da poseti Gazivode.

 

 

Expand player
Pogledajte više