Vučić i Pajtić
Nenad Mihajlović
Vučić i Pajtić
Vučić i Pajtić, Foto: Nenad Mihajlović


- Osnovni razlog zbog kojeg se premijer odlučio na održavanje izbora istog dana je da bi se smanjili troškovi koje održavanje izbora nosi sa sobom. U ovo krizno vreme potrebno je uštedeti svaki dinar, pa bi održavanje lokalnih, pokrajinskih i republičkih izbora u različitim terminima samo dodatno ispraznilo državnu kasu. Vučić će predložiti Ivici Dačiću, Bojanu Pajtiću i liderima ostalih političkih stranaka da iznesu svoje predloge datuma i da se na kraju postigne konsenzus i odredi datum održavanja izbora na svim nivoima. Ukoliko konsenzus ne bude postignut, premijer Vučić će poštovati volju većine lidera - kaže za „Alo!“ izvor blizak premijeru.


Kako je naš list već pisao, još sredinom avgusta je premijer posle mnogo razmišljanja odlučio da parlamentarni izbori budu održani zajedno sa pokrajinskim i lokalnim krajem ove, a najkasnije početkom sledeće godine.

Nije mu do izbora: Ivica Dačić
Nije mu do izbora: Ivica Dačić, Foto: Emil Čonkić


Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je juče u Novom Sadu da će odluku o tome da li će biti raspisani vanredni republički izbori saopštiti do kraja septembra, a strankama koje licitiraju sopstvenim rejtingom unapred je čestitao izborni rezultat poručivši da su „već pobedili“. Komentarišići izjave Bojana Pajtića da DS ima podršku 30 odsto birača, Vojislava Šešelja da SRS ima 20 odsto i Ivice Dačića da SPS ima 15 procenata prodrške, te da zbog toga SNS ne sme na izbore, Vučić je rekao da je onda SNS na „nivou cenzusa“ i dodao:


- Ukoliko su ti podaci tačni, onda su oni pobedili na izborima i ja im unapred čestitam izborni rezultat, ali ne zaboravite da ih posle izbora podsetite na to šta su govorili koliku podršku imaju - istakao je predsednik Vlade Srbije.

 

Vučiću najviše veruju!

Na pitanje: “Da li odobravate ono što radi i govori?”, ispitanici su sa „da“ odgovorili najviše u slučaju premijera Vučića, 56 odsto, slede predsednik Nikolić sa 32, pa potpredsednici Vlade Ivica Dačić i Zorana Mihajlović sa 30 i funkcioner SPS-a Branko Ružić sa 17 odsto. Među negativnim odgovorima najviše glasova dobio je lider DS-a Bojan Pajtić, 63 odsto, ministar energetike Aleksandar Antić 60, lider SRS-a Vojislav Šešelj 57, lider SDS-a Boris Tadić 52 i predsednik Tomislav Nikolić 46 odsto. Među ispitanicima 36 odsto smatra da treba istovremeno održati republičke, pokrajinske i lokalne izbore, dok je protiv 32 odsto.