Vučić večeras sa Lajčkom započinje susrete sa čelnicima EU: Na dnevnom redu teme od suštinske važnosti za međusobne odnose

Alo.rs/Tanjug/N.I. | vesti 2021-04-25 13:56:09 2021-04-25 13:56:09

Predsednika Srbije, Aleksandar Vučić po dolasku u Brisel večeras se sastaje sa specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Alo.rs

Izvori Tanjuga iz Evropske službe za spoljne poslove navode da će sa srpskim predsednikom u Briselu razgovarati o nastavku porocesa dijaloga koji se vodi pod pokrovljem EU.

Dodaje se i da su tim povodom ”pozicije Beograda i EU jasne”.

- Srbija je spremna i kooperativa u tom smislu. EU je takođe spremna za nastavak dijaloga. Ono što se čeka je stav novog premijera Kosova - navode izvori bliski vodećim krugovima u Briselu.

U ponedeljak 26. aprila predsednika Srbije, primiće predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, a nakon toga planiran je sastanak Vučića sa komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Kao sledeći susret predviđen je razgovor sa potpredsednikom Evropske komisije i šefom diplomatije EU, Žosep Borelj, koji će povodom posete predsednika Vučića organziovati radni ručak.

Nakon ručka planirano je da se Borelj i Vučić obrate medijima iz Evropske službe za spoljne poslove.

Radna poseta predsednika Srbije Briselu završava se večerom koju u čast predsednika Vučića i delegacije iz Beograda organizije predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel.

Na agendi razgovora u Briselu naćiće se primena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropkskim Ekonomsko investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnost.

Expand player
Pogledajte više