Vučić telefonom pozvao “ŽENU ČUDO” da obezbedi posao Srbima sa Kosova

Tanjug/M. P. | vesti 2018-09-08 18:28:56 2018-09-08 18:28:56

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas, prilikom posete porodici Kovačević, telefonon direktorku Prve petoletke iz Trstenika, Anđelku Atanasković, jer su mu prethodno stanovnici Ibarskog Postenja rekli da im nedostaje posao, a da je Petoletka nekada imala pogon na KiM.

Tanjug/Dimitrije Goll

“Evo, ja sam ovde u Lešku, a vi ste nekada imali pogon ovde u Leposaviću. Probajte da vidite može li da se pronađe neki način i neka računica da nešto tu radite, a da mi dodatno sa subvencijama pomognemo”, rekao je Vucić direktorki Prve petoletke, koju je nazvao “ženom čudom”, jer je, kako kaže, podigla na noge skoro ugašenu fabriku.

Prethodno je u razgovoru sa porodicom Kovačević, kojoj će u ime države pokloniti traktor, rekao da je država spremna da im pomogne subvencijama da naprave dublji i lepši ribnjak, od postojećeg, ukoliko zaposle i prijave još dva radnika.

Inače, Kovačevići, pored ribnjaka, imaju i bazen za kupanje, koji koriste meštani.

Sagradili su ga 2001. godine i jedini je bazen u ovom kraju.

Vučić je poručio i da će se truditi da ulažu u razvoj i najavio da će se graditi fabrika baterija u kojoj bi se zaposlilo oko 300 meštana Leposavića.

Expand player
Pogledajte više