Aleksandar Vučić
Twitter printscreen
Aleksandar Vučić

Twitter printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Twitter printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će boraviti u Drvaru, gde će sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom prisustvovati obeležavanju „Dana sećanja"- pomen na stradale Srbe u 20. veku.

Pročitajte još:

SASTANAK SA NAČELNICIMA OPŠTINA

Predsednik Srbije sastao se sa načelnicima opština, poslanicima u parlamentu BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

VUČIĆ: MILION EVRA U FOND ZA POMOĆ DRVARU

Sa Dodikom i Vučićem vrtić "Majka hrabrost" su posetili i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, ministri finansija i odbrane Srbije Siniša Mali i Aleksandar Vulin.

- Srećan sam što sam ovde sa vama. Mi smo danas prebacili milion evra u fond za pomoć Drvaru. Pre svega 150.000 maraka za ostala davanja porodiljama, majkama sa troje i više dece i izmirenje dugovanja opštine. Da biste vi znali, dragi prijatelji, nismo mi mogli mnogo da pomognemo pre 5 ili 6 godina. Danas to možemo i posebno sam ponosan na tu činjenicu - rekao je predsednik Vučić posle obilaska vrtića "Majka hrabrost".

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

Predsednik Vučić i član Predsedništva BiH Milorad Dodik sa decom iz sela Obljaj, ispred kuće Gavrila Principa.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 13. Сеп 2019. у 7:59 PDT

On je rekao da će sutra, i kad ne bude predsednik, ostati iza njega nešto što je Srbija uložila u svaku od opština, ne samo Drvaru.

- Ovo nije kraj naše pomoći i podrške. Ostajte na svojim ognjištima. Želimo da se razvijate brže i bolje, donećemo odluku o davanju posebnih subvencija za poslovne ljude iz Srbije koji žele da ulažu u ove opštine - poručio je on i naglasio da je neophodno obnoviti parkove i zgrade koji su porušeni još za vreme "Oluje".

- Želim vam da dugo i dobro živite, želim vam što više dece, a Srbija će biti uz vas mnogo više nego ranije - rekao je Vučić.

SA STANOVNICIMA OPŠTINE DRVAR

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

"Predsedniče, pomozite opštini Drvar!" - sa Tinom, Janom i Mitrom Jaglica, na putu za Drvar.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 13. Сеп 2019. у 8:21 PDT

ISTORIJSKI ČAS U RODNOJ KUĆI GAVRILA PRINCIPA

Predsednik Srbije je poručio da će Srbija uvek pomagati narodu Grahova i ovog kraja.

Srpski član Predsedništva BiH i predsednik Srbije su tokom posete istakli da će u narednom periodu biti pronađen način za dodatno uređenje kuće, kao i poboljšanje prilaza.

U kući Gavrila Principa održan je i istorijski čas.

Јedan od njegovih potomaka, Mile, tokom obilaska je Vučiću i Dodiku pokazao i fildžan koji je ponovo vraćen u kuću Gavrila Principa.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

Predsednik Vučić sa sinom Danilom posetio je danas rodnu kuću Gavrila Principa u selu Obljaj. 1978. godine boravio je na ovom mestu sa bratom Andrejem.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 13. Сеп 2019. у 7:48 PDT

PREDSEDNIK SRBIJE STIGAO U DRVAR

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, zajedno sa poslanikom SNSD-a u PD PS BiH Nikolom Špirićem sleteli su u Drvar.

Predsednik Vučić je, pre zvaničnog dela posete, sa sinom Danilom posetio rodnu kuću Gavrila Principa u selu Obljaj.

- 1978.godine boravio je na ovom mestu sa bratom Andrejem - navedeno je na Instagram nalogu "Budućnost Srbije".

- Uveren sam da srpski narod nikada neće zaboraviti junačko delo Gavrila Principa. Srbija će uvek pomagati narodu Grahova i ovog kraja - poručio je on uz objavu na ovoj društvenoj mreži.

Oni će tokom boravka u Dravaru obići i dečiji vrtić „Majka hrabrost". Predsednik Srbije će se u Radničkom domu sastati sa načelnicima opština, poslanicima u parlamentu BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Na platou ispred Radničkog doma u 19 sati počeće centralni događaj - akademija „Krajino moja", posvećena je stradanju i progonu Srba iz zapadnokrajiških opština.

Putinov specijalac za Kosovu na vanrednom sastanku sa predsednikom Vučićem!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 13.09.2019. 12:22 Vučić je rekao da je proslava još jedna prilika da se istakne slobodarska tradicija dvaju bratskih naroda Aleksandar Vučić, Aleksandarr Bocan Harčenko, Foto: Tanjug Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o organizaciji obeležavanja 75-godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

"Dan sećanja" se održava u pomen svim žrtvama stradalim u ratovima tokom 20. veka, koji su ove godine posvećeni stradanju Srba u zapadnokrajiškim opštinama 1995. godine.

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare