Vučić: Skupština nije "Farma"

Informer | vesti 2016-04-29 23:01:08 2016-04-29 23:01:08

Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić u prvom postizbornom intervjuu kaže da nikome neće dozvoliti da Srbiju gurne u haos zarad svojih sitnih i sebičnih interesa.

Profimedia.rs

 - O tome ko je prešao a ko nije prešao cenzus odlučuje RIK u skladu sa glasovima koje je dao narod. Narod je nosilac suvereniteta, on je nama političarima dao svoje glasove...Meni lično je svejedno. Iskreno, voleo bih da svi prođu cenzus - kaže Aleksandar Vučić.

Na pitanje novinara da li se plaši haosa ukoliko se posle novog brojanja glasova ispostavi da je neko ispod cenzusa, premijer kaže:

 - Ne plašim se nikakvog haosa. Te koji izazivaju incidente i sukobe gledam kao ljude koji na neodgovoran način gledaju u budućnost. Jedino što im je važno jeste da bude cirkusa u parlamentu. A parlament ne sme da bude rijaliti. Skupština nije ni "Farma", ni "Parovi".

Na pitanje u vezi sa koalicionim partnerima i Ivicom Dačićem, Vučić je odgovorio:

 - Ne bih da se izjašnjavam po tom pitanju, Vidim da ljudi iz SPS na svakom koraku govore da oni ne žele da budu u Vladi, i to posebno ne žele, kako kažu, pod ovakvim uslovima. Pa ne znam šta bih ja tu više rekao...Možda negde imaju bolje uslove i bolje društvo. To je pitanje za njih, a ne za mene. Dobro je da se oni izjašnjavaju i da niko iz SNS do sada nije istrčavao po tom pitanju, rekao je premijer, između ostalog u intervjuu za "Informer".

 

Expand player
Pogledajte više