Vučić se sastao sa delegacijom IRI iz SAD

Alo.rs/Tanjug | vesti 2019-10-18 12:08:56 2019-10-18 12:08:56

IRI je, kako se navodi na njihovom sajtu, međunarodna organizacija posvećena unapređenju demokratije, osnovan 1983. godine

Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Međunarodnog republikanskog instituta (International Republican Institute - IRI) iz SAD, koju je predvodio potpredsednik za programe Skot Mastik.

IRI je, kako se navodi na njihovom sajtu, međunarodna organizacija posvećena unapređenju demokratije i slobode, povezivavnju građana i vlada i motivaciji ljudi da se uključe u politički proces.

Pročitajte još:

Dodaje se da je nestranački, nevladin institut osnovan 1983. godine, na inicijativu tadašenjeg predsednika SAD Ronalda Regana, a danas ima kancelarije širom sveta. Više od 30 godina IRI pomaže u jačanju demokratije kroz radionice volonterskih stručnjaka iz sveta o višestranačkim političkim sistemima, praksama demokratskog upravljanja, osnaživanju žena, razvoju civilnog društva, liderstvu mladih, jačanju izbornih procesa i istraživanju javnog mnjenja.

Pre deceniju i po, IRI je, zajedno sa SKGO, učestvovao u projektu reformisanja opštinskih administracija, razvoja lokalne ekonomije i privlacenja investicija u Srbiji.

Bonus video: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Expand player
Pogledajte više