Aleksandar Vučić
Instagram/Budućnost Srbije
Aleksandar Vučić

Instagram/Budućnost Srbije

Aleksandar Vučić, Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Sva dešavanja moći ćete da pratite uživo uz Alo.rs, a veliki broj prištinskih zvaničnika i medija u Vašingtonu očekuje ishod ovih značajnih razgovora.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Večeras možete pratiti uživo uključenje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića iz Vašingtonga na televiziji @pink.rs.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 3, 2020 at 7:51am PDT

Podsetimo, na današnjoj sednici Vlada Republike Srbije donela je Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Republike Srbije koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini.

Bela kuća

Shutterstock

Bela kuća, Foto: Shutterstock

1. Polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Republike Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za Kosovo i Metohiju, Vlada podržava aktivnosti Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra 2020. godine u Vašingtonu, SAD, koji će se održati pod pokrovoteljstvom američkog diplomate Ričarda Grenela.

2. Vlada smatra da su dosadašnje aktivnosti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u najboljem interesu zaštite interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i od predstojećih razgovora pre svega očekuje napredak vezan za otvorena ekonomska pitanja, što će biti na dobrobit građana i ekonomije.

3. Ovu deklaraciju objaviti u „Službenom glasniku Republike Srbijeˮ.

PROČITAJTE JOŠ: