Vučić sa kiparskim predsednikom: Srpski narod nikada neće zaboraviti podršku Kipra u Interpolu (FOTO)

Alo.rs | vesti 2018-11-30 12:00:46 2018-11-30 12:00:46

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Nikoziji, gde je održana druga zajednička sednica vlada Srbije i Kipra, ali i potpisani brojni međudržavni sporazumi.

Predsedništvo Srbije

Usledila je zajednička konferencija za medije dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Nikosa Anastasijadisa, a domaćin je poručio da mu je velika čast da poželi dobrodošlicu šefu srpske države, kao i celoj delegaciji koja je u njegovoj pratnji.

Pročitajte još:

 

"Današnja druga sednica vlada Srbije i Kipra predstavlja u praksi nastavak zajedničke volje i obaveze za dalje jačanje izuzetnih odnosa, kao i jakih društvenih, kulturnih i religioznih veza između naših naroda. Razmenili smo mišljenja o praktičnim načinima za jačanje saradnje, usvojili smo zajednički proglas koja predstavlja početnu tačku za osnaživanje bilateralne saradnje, između ostalog potpisali smo brojne međudržavne ugovore, dogovorili se da u bližoj budućnosti održimo prvi zajednički preduzetnički forum na Kipru, kao i da ojačamo veze naših privrednih komora", poručio je kiparski predsednik.

 

 

On je dodao i da Kipar smatra da je jednostrani proglas nezavisnosti Kosova od strane Prištine nezakonit, ali i istakao podršku evrointegracijama Srbije.

"Što se tiče evropskog puta Srbije, iznova želimo da istaknemo značaj koji Kipar tom putu pridaje", zaključio je Anastasijadis.

Reč je potom prepustio predsedniku Srbije koji se zahvalio na toploj dobrodošlici i rečima podrške, podvukavši da mu je velika čast što boravi u Nikoziji.

Expand player
Pogledajte više