Vučić: Sa američkim partnerima smo saglasni da je po pitanju Kosova i Metohije ključan dijalog

Alo.rs | vesti 2018-10-19 13:39:46 2018-10-19 13:39:46

Na početku konferencije predsednik je objasnio koje su bile teme o kojima je razgovarao sa Palmerom. Kako je naveo razgovarali su i o formiranju tzv. Vojske Kosova.

Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za medija sa zamenikom pomoćnika američkog držžavnog sekretara Metjuom Palmerom istakao da su Palemru dobro poznate prilike u Srbiji

- Imali smo otvorene, ozbiljne konkretne razgovore o važnim pitanjima za Srbiju - bilateralni odnosi, odnosi u regionu i evropski put Srbije. Naši bilateralni odnosi su bolji i nadam se da će biti još bolji u budućnosti - naveo je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

On je dodao da se stavovi Srbija i Amerike po pitanju KiM razlikuju.

- Mi želimo nastavak dijaloga o Kosovu i Metohiji, sa amerikancima smo saglasni da bi bilo dobro da postignemo kompromis. Pričali smo o tri važne teme. Jedna je nastavak dijaloga, druga je stvaranje takozvane vojske Kosova i treća kako da se bolje razumem - naveo je Vučić i dodao je dijalog ključan.

Američki diplomata zahvalio je na gostoprimstvu i rekao da je na danasšnjem sastanku bilo reči o raznim temama, ali je akcenat stavio na evropski put Srbije i nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Palmer je pre sastanka govorio na "Beogradskom bezbednosnom forumu", gde je pozvao Beograd i Prištinu da iskoriste istorijsku priliku i postignu sporazum koji bi bio trajan i koji bi bio "vin-vin" za obe strane.

- Ne podržavamo nijednu specifičnu formulu, niti ima blanko čeka kad je reč o podršci SAD. Apelujem na Srbiju i Kosovo da iskoriste istorijsku priliku - rekao je zvaničnik Stejt departmenta.

 

 

Expand player
Pogledajte više