Vučić rekao u Berlinu da je Srbija spremna da nastavi dijalog, ali istakao da OVAJ scenario nije moguć

Alo.rs/ E. A. | vesti 2019-04-29 14:59:10 2019-04-29 14:59:10

Predsednik razgovarao sa Federikom Mogerini

Printscreen

Čim Priština ukine takse, Srbija je spremna "koliko sutra" da nastavi dijalog. To je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas preneo visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Federiki Mogerini.

Pročitajte još:

Vučić je nakon sastanka sa Federikom Mogerini rekao da su razgovarali o brojnim temama, dodajući da joj je rekao da čim se ukinu takse, Srbija je spremna da nastavi dijalog.

- A da li će se to dogoditi, nije u našim rukama - rekao je predsednik nakon sastanka u Berlinu i dodao:

- Drže ih gotovo šest meseci. Govorili smo i o bilateralnim pitanjima, važnim pitanjima, ukazali smo na određene nelogičnosti kada je reč o povećanju državne pomoći i izvoza. Govorili smo i o problemima u izvozu čelika, ali je sigurno da se srpska ekonomija kreće krupnim koracima napred - istakao je on.

Predsednik je poručio da je Srbija posvećena svom evropskom putu i da će nastaviti da radi na tome.

- Ne želim da pravimo politički cirkus, nego da večeras lepo pričamo. Želimo da očuvamo stabilnost, trajni mir i početak rešavanja onih problema koje su aktuelni. Nisam optimista da će se nešto večeras u Berlinu rešiti - rekao je on.

Predsednik je rekao da do rešenja mora da se dođe kompromisom.

- Ako je neko mislio da će to uraditi time što će nas pritiskati, nećemo gledati taj film - rekao je on i najavio da će i sutra imati bilateralne sastanke u Berlinu.

 

Expand player
Pogledajte više