Aleksandar Vučić
Alo.rs
Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije, Foto: Alo.rs

Država će obezbediti značajne subvencije za podizanje privrede na istoku zemlje, izgraditi puteve i drugu infrastrukturu, kako bi zadržala stanovništvo i pospešila veći natalitet, poručio je danas u Boljevcu predsednik Srbije Aleksandar.

U obraćanju građanima tokom posete obilaska fabrike poljoprivrednih mašina FPM "Agromehanika" u Boljevcu, u okviru posete zaječarskom okrugu, Vučić je istakao da je najvažnije da opstane naš narod u Boljevcu i u drugim mestima.

Pročitajte još:

 

Upozorio je da je u zaječarskom okrugu za 40.000 smanjen broj ljudi u prethodnih 20 godina.

Rekao je da ta fabrika ima sada 250 zaposlenih i da će zaposliti još 60 radnika i da je otvaranje radnih mesta jedna od načina da se zadrži stanovništvo.

Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije, Foto: Alo.rs

Vučić je rekao da će država hitro reagovati i pomoći subvencijama za mašine i novozaposlene radnike.

Moramo da rešavamo i pitanje snabdevanja vodom i to ćemo uraditi za sela Podgorac, Sumrakovac, Savinac i druga. Videćete uskoro i mašine za gradnju loklanih puteva, jer želimo da povežemo sve pravce prema Zaječaru i Boru".

Aleksandar Vučić i Si Đinping

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Predsednik kaže da smo najviše izgubili stanovnika u tom delu Srbije u periodu između 2000. i 2010. godine i zamolio građane da imaju u vidu da bez više dece nećemo imati budućnost, koliko god fabrika, puteva i bilo čega gradili.

"Šta će nam teritorija i sve ako nemamo budućnost, samo razmislite o tome", naglasio je Vučić.

Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije, Foto: Alo.rs

Naveo je, takođe, da smo samo u Zaječaru u poslednje dve decenije izgubili 16.5000 ljudi, u Knjaževcu 12.000, Sokobanja sa 17.000 na 14.000 ljudi, a u Boljevcu 4.500 ljudi.

Vučić je najavio da će država pokušati da dovede investitora za otvaranje fabrike drvne industrije i sve drugo što je potrebno kako bi građani mogli da žive bolje.

Aleksandar Vučić

printscreen

 

Kaže da će još dolaziti u Boljevac i pokušati da pomogne na sve načine.

Zahvalio je građanima na podršci i poručio da bez toga država ništa ne bi mogla da uradi.

Vučić kaže da će iz godine u godinu biti sve veće penzije i da će građani živeti bolje, kao i da će država nastaviti da kontroliše javne finansije. Naglasio je da se u toj fabrici u Boljevcu primenjuje dualno obrazovanje i da već daje prve rezultate.

Dodao je da su to u Evropi odavno uradili i da možda kasnimo sa tim, ali, što bi rekla poslovica - nikada nije kasno ili bolje ikada nego nikad. Kaže da je Boljevac u trećoj kategoriji opština po razvijenosti i da može da dobije i značajniju podršku.

Vučić je primetio da predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović ima pet sinova i istakao da je to dobar primer i da bi voleo da i drugi predsednici opština imaju toliko dece.

Vasilije i Stefan, Boljevac

Alo.rs