"MORALI SMO DA SAČUVAMO VOJNU NEUTRALNOST" Vučić otvoreno o velikoj igri koja se odvijala u pozadini!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija očekuje da se ponovo pridruži vojnim vežbama "Slovensko bratstvo", kada politički uslovi na Balkanu to dozvole.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/AP

"Nismo bili učesnici (vojnih vežbi) zbog pritiska (Evropske unije) koji je postao tako snažan u jednom momentu da smo morali da donesemo odluku da sačuvamo vojnu neutralnost", rekao je srpski predsednik o u onlajn intervjuu sa zamenikom direktora agencije TASS, Mihailom Gusmanom.

Da li Srbija treba da učestvuje na vežbama Slovensko bratstvo?

Ukupan broj glasova: 146

  • Da: 84% (123)
  • Ne: 16% (23)

On je dodao da se nada kada politički momenat bude bolji da će Srbija učestvovati u vežbama sa Rusijom i Belorusijom, ali i sa zapadnim partnerima.

"Nadamo se da će se ova mogućnost otvoriti za otprilike pet meseci", dodao je Vučić.

Srbija je odlučila da ne učestvuje ni u kakvim vojnim akcijama tokom šest meseci, pa ni sa NATO paktom, iako je planirano da se to desi na srpskoj teritoriji, piše TAS pozivajuci se na reči predsednika Srbije.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/AP

"Naša glavna snaga je da zadržimo vojnu neutralnost i našu slobodu. Zbog toga, odluka važi za sve strane", objasnio je Vučić.

Ruski predsednik Vladimir Putin razume dobro težinu situacije i želju Srbija da ostane u nezavisnoj poziciji sa poštovanjem, dodao je Vučić.

"Vrlo sam mu zahvalan na tome. Zbog toga, zahvaljujući razumevanju i njegovoj upućenosti u političku situaciju, naši odnosi se razvijaju veoma dobro", rekao je predsednik Srbije.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi