Aleksandar Vučić
Screenshoot
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije razgovarao je o aktuelnim tamama koje privlače veliku pažnju kako na domaćoj tako i na svetskoj političkoj sceni.

Vučić je razgovor o aktuelnim temama započeo pričom o CEFTA sporazumu koji je Srbija potpisala 2006. godine i da se primenjuje 12 godina.

"Potpisali smo CEFTA sporazum, a sada "Puj Pike ne važi". Regionalno tržište stalno je funkcionisalo, prištinska strana je nezadovoljna takvim stanjem, odnosno zato što Srbija radi svoj posao kako treba, odlučila da taj sporazum prekine. Uvek smo spremni da razgovaramo o kompromisu i miru. Postoje stvari koje više ne možemo da trpimo", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je istakao, to što je Priština uradila nije moguće po međunarodnom pravu i sporazumima koji postoje.

"Ja se nikad nikome ne žalim na stavri u regionu, ali to je (uvođenje dodatnog poreza) jedina stvar koju sam rekao Angeli Merkel tokom nedavnog susreta u Parizu", rekao je predsednik, i objasnio da i pored stava nemačke kancelarke o Kosovu, koji je svima jasan, za nju je neprihavtljiva ideja da se toliko krši međunarodno pravo preduzetim merama.

Aleksandar Vučić

Screenshoot

Aleksandar Vučić, Foto: Screenshoot

"Potpisali smo Briselski sporazum pre 2050 dana, a oni nisu primenili nijednu tačku iz šest tačaka sporazuma. Oni to rade da bi se s jedne strane urušio dijalog, a pod brojem dva da nikada ne bismo došli do sporazumnog rešenja. Na nama je da kažemo da moramo da sačuvamo mir i stabilnost. Šta god da se desi biće katastrofa za sve nas, i za Srbe i za Albance", rekao je predsednik.

Predsednik Srbije rekao je da je onemogućen pokušaj Albanaca da otmu struju na severu Kosova.

- Dolazimo u situaciju da su pokušali da otmu Srbiji prisustvo na severu i prenosnu mrežu, samim tim i novac ali i struju Severu Kosova. Nisu uspeli to i bio sam mnogo srećan kada smo uspeli da pobedimo - rekao je Vučić.

Vučić: Bilo mi je teško u Parizu, ali ponašam se odgovorno

Vučić je večeras izjavio da mu je u Parizu, tokom obeležavanja 100. godišnjice od primirja u Prvom svetskom ratu, bilo teško, ali da se suzdržao, jer je na njemu da se ponaša odgovorno i ozbiljno, u interesu Srbije.

Suviše je važna Francuska da bih se igrao sa budućnošću Srbije, dodao je on.

"Tako moraju da se ponašaju odgovorni ljudi. A, onaj ko misli da je trebalo nekoga da opsujem, izudaram… nemojte da se bavite ovakvim poslom”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je njegov posao da razmišlja kako će i da li će “Vansi” da obavi sve ugovore, kao i da li će francuske kompanije da rade, da li će “Mišlen” da isplaćuje plate na vreme.

"Da uradim nešto što će da dovede do odliva francuskih investitora odavde - neću i moje da se ponašam odgovorno. A, kako mi je bilo i kako sam se osećao… Bilo mi je teško, ali šta da radite", rekao je Vučić.

On je naveo da je to za nas bilo obeležavanje 100 godina od velike pobede u Velikom ratu.

Podsetio je da je preneo i šta se desilo između Putina i Tačija pred njim, a da su se njih dvojica posle videli tamo gde on nije želeo da ode.

Rusija je iskreni prijatelj Srbije

Na navode u medijima da je Moskva "lupila diplomatski šamar" Beogradu, Vučić je rekao da to ne želi da komentariše, a da je Rusija iskreni prijatelj i podržava Srbiju.

“Da nam nije bilo Putina, 2015. godine, danas bismo nosili žig na čelu naroda, da nije stavio veto na rezoluciju u UN. Nikad mu to neću zaboraviti i veliko mu hvala”, poručio je Vučić.

Rusija je, naveo je, uvek bila i biće uz Srbiju, ali da ne moraju uvek da budu oduševljeni nekim našim potezima, kao ni mi njihovim.

“Rusija nam je prijatelj, ne zbog književnosti, slikara ili vajara, već zato što što imamo dobre i računamo na još bolje političke i ekonomske odnose i nikome zbog toga neću da se izvinjavam”, ukazao je.

Poručio je, ipak, da mi imamo svoju zemlju i da ne treba da račnamo da će bilo ko drugi da štiti i bori se za Srbiju onoliko koliko je to naša obaveza.

On je naveo da ruski predsednik dolazi u Srbiju odmah iza 15. januara, te da veruje da će najmanje 10 sporazuma biti potpisano, na kojima se radi.

Nepristojna ponuda

Upitan za „nepristojnu ponudu" da Srbija nastavi dijalog sa Prištinom a da zauzvrat dobije otvaranje novih poglavlja o čemu su pisali pojedini mediji, Vučić je kazao da svakodnevno sluša želje zapadnog sveta da nastavi razgovore bez obzira na to što Priština neće da povuče svoje mere.

„Ja sam doneo odluku da ne razgovaramo dok ne povuku svoje mere. Rekao sam to javno u Briselu: Svakog dana sam pod nekom vrstom, ne mogu da to nazovem pritiskom, jer je to posao koji radim", istakao je on.

Vučić je na konstataciju da to neki zovu „štap i šargarepa", Vučić kaže:

„Da budem iskren negde imate granicu, granicu koja znači da neko mora da poštuje pravila i norme koje su potpisali, sporazume koje su potpisali. Znao sam ja, od početka sam govorio da ćemo se mi držati Briselskog sporazuma, a Albanci neće. Znao sam da neće ići u formiranje ZSO", ukazao je on.

Vučić je rekao da niko ne vrši pritisak na Prištinu, jer bi, da taj pritisak postoji, "istog sekunda sve primenili".

Pročitajte još:

On je dodao da Priština radi to što radi i u vezi povećanja taksi, i energetike, i najave formiranja vojske da bi se sa jedne strane urušio dijalog, a onda, što je još gore, da se ne bi došlo do komprimisnog rešenja jer je nekome potreban stalni, latentni sukob Srba i Albanaca.

Vučić je upozorio i da taj latentni sukob, može da se pretvori i u otvoreni sukob pre ili kasnije samo zato što to neko hoće spolja i sa albanske strane.

Kosovska vojska

Predsednik je rekao da je molio Srbe da napuste kosovsku vojsku.

- Ja sam ih molio da napuste vojsku pošto će jednog dana da udare na svoj narod. Haradinaj je naučio šta treba da ponavlja. Dolazimo u situaciju da su pokušali da otmu Srbiji prisustvo na severu i prenosnu mrežu, samim tim i novac ali i struju Severu Kosova. Nisu uspeli to i bio sam mnogo srećan kada smo uspeli da pobedimo - rekao je Vučić.

Vučić je ukazao i na druge stvari koje radi Priština, navodeći i skoru zakonsku normu po kojoj će se zatvorom kažnjavati ako se loše govori o OVK, pa najave formiranja takozvane vojske Kosova i slanje puka te vojske na sever KiM.

Kosovo u Interpolu

Predsednik je rekao da je sutra pred nama važan dan, zbog glasanja u Interpolu.

"Već od 6.30 časova sutra ćemo pratiti glasanje za prijem Kosova u Interpol. Mislim da će se već oko 10 časova po našem vremenu završiti sednica i mi ćemo znati rezultate", rekao je.

Vučić se nada našoj pobedi u Interpolu i da Kosovo neće postati članica te međunarodne organizacije.

Ukazao je da su zemlje izložene velikim pritiscima da budu uzdržane ili da glasaju za članstvo Kosova u Interpolu, ali da se Srbija borila da to spreči, jače nego što bi bilo ko mogao da pretpostavi.

"Nisam optimista po prirodi, ali se nadam našoj pobedi. Nisam neozbiljan kao oni koji su očekivali pozitivnu presudu Međunarodnog suda pravde, pa dobili negativnu. Ne mogu da tvrdim da će odluka biti dobra za nas, ali nadam se dobroj odluci i pobedi Srbije", rekao je Vučić.

Milomir Marić

Printscreen

Milomir Marić, Foto: Printscreen

On je ukazao da Srbija nije protiv sebe imala Albance nego najjače svetske sile.

Vučić je pojasnio da je najveći pritisak do sada to što glasanje neće biti tajno.

"Na zahtev bilo koje članice može da se proveri ko je kako glasao. Amerika je poručila - vi možete da glasate kako hoćete, mi ćemo znati šta ste odlučili. I, sada mnogi koji su milsili da glasaju za nas, a pod pritiskom su, pitanje je kakvu će odluku da donesu", rekao je Vučić.

Istakao je da Srbiji nije lako, da se borila protiv najmoćnijih na svetu, za svoj narod, jače nego što što neko može da pretpostavi.

Zahvalio je Kini, Španiji, Argentini, Kipru i Surinamu, jer su javno tražili da se pitanje članstva Kosova u Interpolu skine sa dnevnog reda.

"Zamislite, jedan mali Surinam se javno deklarisao, otvoreno, neskriveno. Hvala tim zemljama na časnom i hrabrom držanju, Srbija to neće zaboraviti ma kako da se završi u Interpolu", rekao je on.

Predsednik je istakao da sa Amerikancima moramo da imamo što bolje odnose, ali i sa ostalim zemljama.

- Na zahtev bilo koje članice će moći da se sazna kako je ko glasao. Amerika je poručila,dakle, "Vi možete da glasate kako hoćete, mi ćemo znati šta ste odlučili", što je najjači pritisak do sada - objasnio je predsednik Srbije i dodao da je ponosan jer je Srbija pokazala kako jedna mala država može da se časno bori.

Čestitao je ministarstvima unutrašnjih i spoljnih poslova, ministrima Nebojši Stefanoviću i Ivici Dačiću i dodao da su se i premijerka Ana Brnabić i on lično borili.

"Pozvao sam nekoliko premijera i predsednika čije su države bile pod pristikom najmoćnijih sila da, iako nisu priznale nezavisnost KiM, budu uzdržane ili glasaju za članstvo Kosova u Interpolu. Molio sam da se to ne ne desi, verujem da smo neke rezultate postigli", rekao je Vučić.

Pročitajte još:

Zvezda - Liverpul

Kako kaže, mi smo naučili da gubimo u svemu, a kada pobeđujemo mnogi ne veruju u to.

- Kada pobeđujemo oni kažu da je slučajno. Kada Zvezda pobedi Liverpul kažu da se to slučajno dogodilo, to je kažu, Vučić i njegovi iluzionisti - našalio se predsednik.

Aleksandar Vučić rekao je da se ne plaši nikoga i da mu je cilj da bude uz Srbiju i uz naš narod, a onda je pričao o medijma u Srbiji, tačnije pojedinim naslovima u niskotiražnom dnevnom listu "Danas".

- Ja brinem za Srbiju kad god vidim ove koje žele da upravljaju zemljom i suza mi krene istog sekunda. Mislim da na naslovnoj strani nisam ja već Orlić i Martinović, ali svima je jasno o čemu se tu radi. Hoću da iskoristim priliku da kažem da je za mene važno da ljudi slobodno pišu i crtaju karikature pošto je Srbija slobodna i demokratska republika. Isti Koraks je svojevremeno napravi karikaturu Vojislava Koštunice.

- Upućujem javni poziv svim funkcionerima Srpske napredne stranke da moraju da se razlikuju od Dragan Đilasa, Vuka Jeremića i svih ostalih. Kada Đilas traži ostavku Dragana Vučićevića urednika najtiražnijih novina u Srbiji, to su ljudi odlučili, ne mi, zato pozivam sve funkcionere da ne govore loše o medijima u Srbiji. Mi moramo da budemo bolji od Dragan Đilasa i Vuka Jeremića - rekao je predsednik Srbije.

Mir i stabilnost regiona prioritet

Vučić je rekao da mu je posao da mir u regionu ostane ali i upozorio da to neće biti slučaj ukoliko su neki histerični i nervozni ili sebe vide kao gubitnike.

Na pitanja o komentarima bivšeg hrvatskog ministra spoljnih poslova Davora Ive Štira o njemu kao čoveku kome je Evropa dala da bude lider u regionu, rekao da takve stvari nisu istinite.

Dodao je da nikada nije rekao da smo mi lideri već da smatra da treba da se takmičimo za strane investicije, dalje povećanje plata i penzija...

"Kada kažete da ste lider onda su odmah svi protiv vas", primećuje Vučić.

Kako je rekao neki su ranije govorili da smo lideri, a bili najbolje 93. na Duing biznis listi, a sada smo 48. i dodao:

"Meni ne treba da budem bilo kakav lider, niti je bilo kome od nas to potrebno.

Imamo dobru vladu koja dobro radi, ima mesta za brojne izmene ako premijerka to odluči."

Primetio je da se Štir temeljno bavi Srbijom, i da ovu novu, snažniju Srbiju, za razliku od one ranije, doživljava kao ozbiljnog protivnika Hrvatskoj.

Naveo je i da su ga neki proglasili teroristiom u Hrvatskoj, Kadri Veselji najvećim i jedinim protivnikom nezavisnosti Kosova, I Komšić je imao neki komentar.....

"Ne mogu i neću da govorim ništa o njima. Na nama je da radimo svoj posao i budemo uspešniji, na nama je da razgovaramo i uradimo sve što je moguće da sačuvamo mir", rekao je Vučić.

A istovremeno, dodao je, u Srbiji ga neki proglašavaju izdajnikom i onim koji ne štiti srpske interese.

Vučić: Ugled zemlje se vidi i po broju stranih investitora

Vučić je izjavio večeras da kritike o "slabom ugledu" zemlje demantuju brojke o broju investitora, zaposlenima u fabrikama stranih investitora, privrednom rastu zemlje.

Vučić je precizirao sa koliko se premijera i predsednika svih država sveta sastao.

"Sabrao sam da sam do sada kao predsednik imao više od 60 sastanaka sa premijerima drugih zemalja, sa 25 predsednika, sa predsednikom Kine. Koji srpski predsednik je imao priliku da ugosti premijera Japana, ko je imao prilike da vidi premijera Indije. Recite mi koji predsednik Srbije je imao privilegiju da ugosti predsednika Izraela. Koji srpski predsednik je video toliko svetskih i evropskih lidera? Ali i rezultati su tu", rekao je on.

Naveo da su rezultati između ostalog i ti da su nemačke firme ranije zapošljavale 17.500 ljudi a sada 52.600 srpskih građana, u turskim je bilo 3.000 zaposlenih, a sada više od 20.000 ljudi, u kineskim gotovo nijedan, a danas 12 - 13.000...

"To je ono što pravite i radite i za šta se borite, a oni kažu ugled nije bio nikad manji", rekao je Vučić na kritike iz opozicije.

Predsednik Srbije je upitao i da li je prethodna ili sadašnja vlast postavila pitanje MSP, prihvatila izlazak pitanja Kosova iz UN i prenošenje u EU, postavljala granicu na Jarinju i Brnjaku...

Govoreći dalje o ekonomskim uspesima Vučić je rekao da je plata 2012. godine bila 336 evra, a danas, u avgustu 421 evro, da će u decembru biti 445, a u martu sledeće 470 evra...

Minimalac, naveo je, 2011. godine bio 161 evro, a sada 228 evra što je povećanje 41,6 odsto.

Dodao je da su penzije, ne samo vraćene nego i povećane, i da će se to nastaviti i dogodine, a da je u vreme prethodne vlast rast BDP bio minus 3,1 jedan a da je sada u plusu 4,5 odsto, da je nezaposlenost pala sa 25,5 na 11,9 odsto, da imamo najviše direktnih stranih investicija u regionu...

Važno da mediji slobodno pišu i crtaju karikature

Upitan u intervjuu za TV Hepi da prokomentariše natpise pojedinih medija da su "mediji u Srbiji najgori na Balkanu", kao i karikaturu na kojoj je predstavljen s Hitlerom, on je istakao da s karikaturama "nema nikakav problem", kao i da su danas mediji slobodniji.

"Našao sam nešto što se niko drugi toga ne seća. Svojevremeno je karikaturu protiv Vojislava Koštunice napravio isti Predrag Koraksić Koraks. (Dragoljub) Žarković iz Vremena u tom trenutku zabranjuje i tera Koraksića sa posla i kaže da u tom kontekstu ''treba shvatiti moj iskaz da je karikatura prevaziđena forma, jer po meni slika Srbije nije danas crno-bela, nije takva ni politička scena Srbije. Teško je držati nivo i domet karikatura koje su se obračunavale s jednim anticivilizacijskim režimom''", naveo je Vucicć i rekao da danas crtanje kariktarura "ide prilično slobodno".

Takođe, uputio je i javni poziv svim funkcionerima Srpske napredne stranke i zamolio ih da se "razlikuju od (Dragana) Ðilasa, (Vuka) Jeremića i svih ostalih".

On je pojasnio da funkcioneri SNS-a ne smeju raditi kao Ðilas koji traži hapšenje urednika "Informera" Dragana Vučićevića i zatvaranje TV Pink, koja je, naveo je Vučić, do skoro bila 10 odsto u Ðilasovom vlasništvu.

"Pozivam ljude iz SNS-a, poslanike, ministre, članove naše stranke da nigde ništa ne govore protiv medija, da im odgovaraju na pitanja na pristojan način. Ne postoji bezobrazno, bezobzirno i loše pitanje, i sam šam to naučio i bezbroj puta pogrešio, postoji samo loš i glup odgovor", rekao je predsednik Srbije.

Poručio je i članovima SNS-a da se potrude da uvek daju dobar odgovor, kao što će se, kaže i on truditi da ne kaže nikad ništa loše ni o jednom mediju.

"Trudiću se da na svaki način pomognem da mediji slobodno infromišu, bilo da podržavaju vladu bilo da su protiv vlade, to je njihov izbor. Bilo da su protiv mene, bilo da me podržavaju, šta god hoće i kako god hoće", zaključio je Vučić.

Komentari (142)

Slobo

19.11.2018 20:57

Zeljno ocekujemo obracanje predsednika.

Milenko

19.11.2018 20:58

Teško je balansirati između želje za dobrobit svoje zemlje i stranuh pritisaka da se istorija preoblikuje prema zapadnim potrebama. Predsednik uspešno štiti državni interes i želim mu uspeha i snage u narednom periodu.

Gaga

19.11.2018 20:58

Nadamo se da nas cekaju bolji dani.

Ana

19.11.2018 20:58

Nadam se nekim dobrim vestima koje ce predsednik saopstiti.

Pele

19.11.2018 20:59

Aleksandra Vučića i treba gledati i ispratiti čovek zaista treba narodu, ali na žalost nema puno TV na koje ima pravo da se pojavi.

dr Agocen

19.11.2018 21:00

Verujem Vučiću zato što je ispunio sve što je obećao.

Sanja

19.11.2018 21:01

Svaka cast Vucicu. Imas punu podrsku naroda!

Nidza

19.11.2018 21:01

SA nestrpljenjem ocekujemo ukljucenje predsednika.

star

19.11.2018 21:03

Srbiju očekuje veoma težak period, moramo se na sve prilagoditi, od nerazumnih odluka Prištine za našu robu na Kosovu do sadašnjeg preglasavanja za prijem Kosova u Interpol i još mnogo bitnih stvari za Srbiju.

jovana

19.11.2018 21:04

Ma koliko nam tesko bilo moramo istrajati u borbi za bolju buducnost Srbije i svih nas.

mixi

19.11.2018 21:05

Sa Vučićem prebrodićemo svaki težak period.

Milan89

19.11.2018 21:05

Nadamo se da ce svojim znanjem i radom predsednik Vucic olaksati Srbiji predstojeci period.

Goran

19.11.2018 21:05

Šta god da se desi jedinstvo na prvo mesto.

Mila1

19.11.2018 21:05

Cekamo ukljucenje.

malenkost

19.11.2018 21:06

Narod mora biti obavešten, uvek se sve znalo ko i kako radi od kad je Vučić na vlasti.

Marijavukic10

19.11.2018 21:06

Srbija se uvek suocavala sa velikim problemima, ali pomocu odluke predsednika izboricemo se sa njima.

Maja

19.11.2018 21:06

Zaista predstoji tezak perio, ali verujem u Vucicevu politiku.

Mila

19.11.2018 21:06

Videcemo sta ce predsednik da nam kaze.

Viktorija Vikica

19.11.2018 21:07

Teska borba, iz koje ce Srbija izaci kao pobednik!

Nk

19.11.2018 21:07

Mozda je ocekuje tezak period ali se nadamo da ce izaci kao pobednik

ivana

19.11.2018 21:08

Samo hrabro predsednice, treba imati lavovske snage da napravite promene na bolje, to jedino mozete vi!

Petar

19.11.2018 21:10

Svesni smo da nas čekaju velika iskušenja,ali se i nadamo da ćemo ih prebroditi sa sadašnjim rukovodstvom zemlje na čelu.

avanturista

19.11.2018 21:12

Predsednik iskreno i odgovorno uz poverenje građana o budućnosti i izazovima koji predstoje,uz nadu očuvanja interesa nacije

Dajana

19.11.2018 21:13

Srbiju zaista očekuje mučan period kada je Kosovo u pitanju, međutim verujemo u pravednu i mudru politiku ove vlasti.

Lili

19.11.2018 21:13

Pratimo gostovanje naseg predsednika.

Simon

19.11.2018 21:14

Tezak period je pred nama, ali verijemo da ce predsednik donositi najbolje odluke u interesu Srbije i gradjana.

Pavle

19.11.2018 21:16

Ako sve bude po planu,zahvaljujuci politici Aleksandra Vucica Srbija ide velikom putanjom ka napretku

Olivera

19.11.2018 21:17

Uvek iskreno pred svojim narodom

Sara

19.11.2018 21:19

Verujem da ce Srbija prevazici ovaj tezak period.

Maja

19.11.2018 21:19

Svi se nadamo napretku.

milica

19.11.2018 21:21

Mozda nas ceka tezak period ali mi verujemo u tebe kao i do sada zajedno u pobede.

Pera

19.11.2018 21:21

Srbiju ocekuje tezak period ali je dovoljno jaka da se izbori sa tim.

Marija

19.11.2018 21:22

Srbija se dosta trudi i to je vazno.

Boban

19.11.2018 21:25

Samo odlucno i jako za nasu Srbiju!

Blizanac

19.11.2018 21:34

Bravo predsednice! Ne damo na sebe!

Stevan

19.11.2018 21:34

Predsednik se iskreno bori da svima nama bude bolje.

Adrija

19.11.2018 21:34

Srbija ima svoje dostojanstvo i stvari na koje sa punim pravom može da kaže ne.

Nevena

19.11.2018 21:37

Srbija je u poslednjih par godina uspesno i na mudar nacin uspela da se izbori sa svim nedacama, izazovima, ali i provokacijama. Sigurna sam da cemo nastaviti da dajemo sve od sebe da sacuvamo mir i stabilnost.

Pele

19.11.2018 21:40

Aleksandar Vučić nikada neće priznati nezavisnost Kosovo.Teroristi ne sme da uđu u Interpolo.

Boban

19.11.2018 21:40

Veliko BRAVO za Aleksandra Vucica!

Matija

19.11.2018 21:41

Realno, Srbija je ucinila sve i vise nego sto je potrebno da se nadje neki kompromis. Druga strana konstantno provocira i pokazuje bahatost i bezobrazluk. Preko nekih stvari ne mozemo i necemo da predjemo.

Marica

19.11.2018 21:43

Stvari koje rade Albanci se ne mogu vise tolerisati definitivno.

das

19.11.2018 21:43

Vucic ce brinuti za Srbiju i njene interese

Filip S

19.11.2018 21:43

Srbija je nadmocnija od Albanaca u svakom pogledu, s njima bi bilo mnogo lakse. Svaka cast i predsedniku i svima koji se zalazu da Kosovo ne udje u Interpol. Nadamo se najboljem.

rts

19.11.2018 21:43

Vucic odgovorno se ponasa svakako prema svojoj zemlji i narodu

karlo

19.11.2018 21:43

Istina,mnoge su se zemlje urotile protiv Srbije i mozda stanu na stranu Albanaca,ali ce onda gledati plodove svoga samounistenja i kajati se zbog svojih odluka.

Marija

19.11.2018 21:44

Tako je Albanci su sitna riba ovi zapadnjaci nas zezaju

eas

19.11.2018 21:44

Srbiju niko ne moze da ugnjetava i ucenjuje

Dzo

19.11.2018 21:44

Predsednik Vucic se svim silama bori za svoj narod, drzavu i bolju buducnost.

era

19.11.2018 21:45

Srbija ce pobediti svakako

Via

19.11.2018 21:46

Srbija nikada neće pokleknuti!

Blizanac

19.11.2018 21:47

Verujem da ce nas nas predsednik izvuci Iz ove teske situacije.

sasa

19.11.2018 21:48

Srbija mora biti istrajna u svojim stavovima.

hana

19.11.2018 21:48

Vucic je sjajan predsednik i gostovanje je bilo potkrepljeno iskljucivo istinom i cinjenicama!

Sara

19.11.2018 21:49

Nema predaje. Sve cestitke nasem predsedniku na zalaganju.

Dax

19.11.2018 21:50

Verujemo u nasu diplomatiju.

Lija

19.11.2018 21:52

Podrzavamo ga sta god da odluci!

Mate

19.11.2018 21:53

Srbija ce pokazati koliko je jaka i spremna da se do kraja izbori za ono sto je njeno

Zorica

19.11.2018 21:53

Tako je Vučiću SRBINE, samo tako nastavi!!!

ivan

19.11.2018 21:54

Moramo biti zajedno i jako složni u ovom trenutku, nesmemo dozvoliti da opet napadaju Srbiju i njen narod.

aleksa

19.11.2018 21:54

Šaljemo ogromnu podršku predsedniku

sasa

19.11.2018 21:55

Srbija mora pokazati zube.

Rade

19.11.2018 23:45

@sasa - Naravno i moramo!

milos

19.11.2018 21:58

Koliko je Srbija tolerantna,toliko Pristina preteruje.

ostragon

19.11.2018 23:52

@milos - Ma kakva Pristina,zapad je u pitanju.

dule

19.11.2018 22:00

Pritiskaju nas sa svih strana

Bane

19.11.2018 22:00

Moramo priznati da nam je predsednik na mestu i jedan od retkih koji zaista žele mir u svetu.

Kika

19.11.2018 22:02

Svaka cast ovom coveku koliko se bori i sta sve trpi zarad svoje zemlje i naroda!

Serbinator

19.11.2018 22:04

I predsednik je izjavio da Kosovo najverovatnije neće moći u Interpol.

malenkost

19.11.2018 22:05

Predsednik želi da narod zna istinu uvek.

bojan

19.11.2018 22:05

Prelilo je čvno sve ovo šta nam rade.

Anna

19.11.2018 22:05

Srbija je trpela neke stvari i vise nego sto treba.

Anna

19.11.2018 22:06

Dosta je bilo sa tolerancijom i prastanjem, dosta.

Dule

19.11.2018 22:06

Srbija je svoje ispunila i sad moze savesno i casno da kaze ne!

igor

19.11.2018 22:07

u ovom trenutku najvaznije je da ostanemo svi zajedno i slozni.

Lela

19.11.2018 22:08

Šaljemo ogromnu podršku predsedniku Vucicu...

Sin

19.11.2018 22:08

Srbiju ne moze vise niko da vredja i ponizava.

Ana

19.11.2018 22:08

Srbija je jaka zemlja koja se na pravi nacin bori za ono sto joj pripada!

Mašnica

19.11.2018 22:10

Srbija je ta koja trpi bahatost Pristine.

dragan

19.11.2018 22:11

Zar zaista treba da se pretvori i dodje do otvorenog sukoba i ugrozavanja opšte bezbednosti da bi neko reagovao?

Mila

19.11.2018 22:12

Napred Vučiću, ne mogu ti ništa lopovi i izdajnici!

Mila

19.11.2018 22:12

Predsednice, srpski narod je uz tebe.

ceca

19.11.2018 22:13

dosta smo mi bili tolerantni

ddd

19.11.2018 22:15

Da li bilo ko vidi da Pristina krsi medjunarodno pravo od ovih velikih sila i da li ce neko zaustaviti ovakvo ponasanje

Marina

19.11.2018 22:18

Borba za Srbiju i naš narod je neprestana, velike sile su u pitanju i baš tim velikim silama stalna tenzija odgovara. Potpuno podržavam odluku da se dijalog ne nastavi dok se Priština ne urazumi i ispoštuje svoje obaveze.

Meri

19.11.2018 22:20

Narod neosporno podrzava predsednika Vucica jer odluke donosi iskljucivo u interesu gradjana Sebije.

Nevena

19.11.2018 22:28

Napred predsedniče. Vi radite za nas i mi smo uz vas.

Maja

19.11.2018 22:29

Samo sloga Srbina spasava, bas kao i do sada. Napred predsednice, narod je uz vas.

Meri

19.11.2018 22:32

Dosta je Srbija sve tolerisala..mora malo i pokazati zube.

Milenko

19.11.2018 22:32

Predsednik u realnom obraćanju ispred građana jer ova vlast se ne bavi prevarama i lažnim obećanjima.

Maja

19.11.2018 22:34

Velika podrška predsedniku Vučiću za sve što radi. Tako se bori za svoju zemlju, tako se bori za Srbiju.

Miki

19.11.2018 22:36

Predsednik vodi mudru politiku. I podržavam ga u tome. Samo napred!

Tara

19.11.2018 22:38

Srbija veruje jako predsedniku i svi smo uz njega.

Mija

19.11.2018 22:40

Vlada Srbije zeli da sacuva mir,i zato nece dozvoliti ponizavanja i omalovazavanja.Dosta smo trpeli bahatost Albanaca.Mislim da smo i previse tolerantni.

Sara

19.11.2018 22:50

Bravo predsednice, tako se cuva dostojanstvo Srbije i srpskog naroda!

Sanja

19.11.2018 22:50

Hvala svim zemljama koji nas podrzavaju, sigurno im to necemo zaboraviti. Za Srbiju je najvaznijr sacuvati mir i na Kosovu pogotovo. Nastaviti sa ovakom stabilnom politikom koju vodi Vucic

Nk

19.11.2018 22:52

Srbija je dosta trpela nepravdu. Cvrsto stati iza svojih stavova samo takvim stavom Srbija moze pobediti

Kozmo

19.11.2018 22:54

Medjunarodna zajednica je poslala nepristojnu ponudu, mi smo je odbili i time pokazali da Srbiju više niko neće da ucenjuje!!

Joca

19.11.2018 22:59

Svi nas lome ali mi se ne damo!!

una

19.11.2018 22:59

Treba izaci sa njima na kraj.

Marko

19.11.2018 23:00

Krsenjem sporazuma sami sebi cine gore

dada

19.11.2018 23:01

Upravo tako!

Daniela

19.11.2018 23:02

Srbija je dugo tolerisala odredjene stvari.

Cimi

19.11.2018 23:05

Pristina preteruje a time pogorsavaju situaciju i mogucnost da se dijalogom dodje do resenja

Tami

19.11.2018 23:22

Svi se nadamo da KiM nece da udje u Interpol!

Radovan

19.11.2018 23:34

Srbija želi mirnim putem da se dođe do kompromisa koje zadovoljava obe strane, ali nikad neće pristati ni na kakve ucene.

Milivoje1

19.11.2018 23:41

Tako je Vučiću SRBINE

Rade

19.11.2018 23:53

Srbija mora da povuce odrecenu crtu i okrene ledja ucenama i provokacijama sa zapada.

Pero

19.11.2018 23:59

Tako je.Puna podrska.Mora se podvuci crta,crvena linija

ZEC

20.11.2018 00:01

Surinam pod mišku i DIŽI MIGOVE, ako smeš tj. ako možeš !

botoks

20.11.2018 08:04

@ZEC - Lep sendvic????????????

Milan

20.11.2018 00:04

Kad ispune obaveze, tada cemo sesti za pregovaracki sto.

Mike

20.11.2018 00:20

Licemerje Zapada nema granice. Srbija brani medjunarodno pravo.

Ana

20.11.2018 00:50

Tako je! Srbija ima jasan stav i treba ostati dosledna!

Slobo

20.11.2018 05:05

Tačno, Albanci su prekršila svaki dogovor, konstantno napadaju na ovaj ili onaj način, to više ne možemo trpeti.

Dado 7911

20.11.2018 05:13

Srbija je povukla crvenu liniju preko koje neće preći kada je u pitanju situacija na KiM!

jura

20.11.2018 05:49

Komentari ko na traci

Mica

20.11.2018 05:50

I ovako trpimo preveliki prištinski bezobrazluk! Tek kada povuku ove svje mere možemo razmišljati o tome šta ćemo dalje...

ikica

20.11.2018 07:02

Srbija je zemlja sa stavovima

JOANIKIJE

20.11.2018 07:42

Poništiti Briselske dogovore , i vratiti pregovore pod okrilje UN-a i Rezolucije 1244 koja nam garantuje celovitost i suverenitet na celoj teritoriji Srbije naravno s KiM, Albancima ponuditi širok stepen autonomije u okviru Republike Srbije i kraj ako neće neka u svojoj matičnoj državi prave novu.državu.Kosovo i Metohija su SRBIJA - ŽIVELA SRBIJA!!!!!!!!!

Rista

20.11.2018 07:45

Dok nepostojeca drzava Kosovo ne povuce skandalozne mere koje je uvela Srbija nastaviti dijalog nece.

Ivan

20.11.2018 07:46

Srbija je tolerantna ali ima svoje granice i trpila.

Vuki

20.11.2018 07:49

E, moj Vucko..

ccc

20.11.2018 07:51

Dokle ide vise bahatost Kosova? Kada ce vec jednom ta Evropa i svet uopste da shvate kome daju vetar u ledja? Obicnoj kriminalnoj organizaciji..

Dehan

20.11.2018 08:09

Srbija ima jasan stav I drzi se toga!

Dehan

20.11.2018 08:10

Zapad nema granice I samo provociraju Srbija mora da povuce crtu

Sanja

20.11.2018 08:20

Nekim stvarima treba da se stane na put.

Sanja

20.11.2018 08:22

Svi oni pokušavaju sa Srbijom da rade kako njima odgovara, ali Vučić to neće da dozvoli.

Ina

20.11.2018 08:41

Vučiću je svaka reč na mestu.

Ivana

20.11.2018 08:42

Ne treba da trpimo neke stvari ali to ne znaci da cemo odustati, to nek svima bude jasno!

Marko

20.11.2018 08:43

Izborice se predsednik za interes svoje drzave, verujemo u njega.

Jovana

20.11.2018 08:51

Srbija se zalaze za mir i nece dozvolizi da je iko ponizava. Imamo mudrog predsednika koji ima podrsku od naroda!

Sanja

20.11.2018 09:17

Srbija mora pokazati da ima čvrst stav od koga ne odstupa.

Daca

20.11.2018 09:31

Bravo predsedniče, tako se čuva dostojanstvo Srbije i srpskog naroda!

Aleksa

20.11.2018 09:37

Srbija ne pristaje na ucene stranih drzava i pritiske EU, jer ima svoj stav koji ce slediti do kraja!

Dusica

20.11.2018 10:57

Vucic i Srbija pokazuju jasan stav koga se drze i ne treba pokleknuti.

Aleksa

20.11.2018 11:02

Slazem se, dosta je bilo. Imamo i mi sada pravo glasa, jer smo cenjeniji poprilicno.

Mina

20.11.2018 11:04

Srbija vec dugo vreme trpi i pritisak i svasta nesto,mislim da je dosta vise i da treba mi da okrenemo drugi list.

Sanja

20.11.2018 11:07

Nas predsednik tacno zna kad i u kakvim situacijama se treba postaviti i sta uraditi. Neke stvari ne smemo dozvoliti i to da nas niko ne pravi budalama.

miki

20.11.2018 11:09

Tako je predsedniče!!!!

Nikola

20.11.2018 12:19

Sve ima svoje granice. Srbija je za kompromis dok Pristina konstantno sabotira razgovor i dogovor!

Beatris

20.11.2018 13:33

Hvala državama koje zahtevaju da se povuče pitanje članstva Kosova u Interpolu.