Aleksandar Vučić
Alo!/Vladimir Marković
Aleksandar Vučić

Alo!/Vladimir Marković

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je da su se u kampanji protiv njega stekli mnogi interesi, ne samo njegovih političkih protivnika, već i stranih centara kojima ne odgovara Srbija koja napreduje brže od drugih u regionu.

Kad je reč o kampanji protiv njega, u njoj, kaže, nije video možda čak ni toliko mržnje, koliko "žalopojku za starim vremenima", u kojem su njegovi politički protivnici o svemu odlučivali.

Predsednik je naveo da su tri razloga toj kampanji, a jedan je lične prirode i tiče se "tri najbogatija čoveka u Srbiji, Miškovića, Đilasa i Šolaka", koji ne mogu da se pomire s tim da više ne odlučuju o svemu.

"Njihova meta sam samo ja, neko mi je, pogrešno verovatno, izračunao da su istrošili 27 miliona stranica u njihovim dnevnicima i nedeljnicima čiste mržnje protiv mene, najvećim delom laži i poluistina, sasvim svejedno", rekao je predsednik Srbije.

Kada je ušao u tu borbu znao je da mu ne gine najprljavija kampanja, jer je znao sa kakvim ljudima ima posla.

"Trojica verovatno najbogatijih Srba, koji su na različit način sticali imetak, neka narod zaljuči kako", rekao je predsednik i dodao da ne može da kaže da ne mogu da se pohvale da je to bilo na častan način.

Drugi razlog za kampanju protiv njega je političke prirode, jer drugima, kako je naveo, smeta snažna Srbija, Srbija koja je politički nezavisna, vojno neutralna, i koja podržava Srbe u regionu.

Kaže da se u serijalu N1 "Vladalac" moglo videti insistiranje kako su stranci želeli da ga dovedu.

Aleksandar Vučić

Printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin

“Zamislite, stranci smenili Borista Tadića, koji je išao dotle da je uništavao naše Strele. Rušili su Tadića u čije vreme nam je otišla Crna Gora, u čije vreme smo imali 17. mart - pogrom na KiM, u čije vreme je Kosovo proglasilo nezavisnost, koji im je omogućio da na Jarinju i Brnjaku uspostave prelaze", objasnio je on.

Ukazao je da je i za vreme Tadića Međunarodni sud pravde doneo presudu da je Kosovo imalo pravo da donese odluku o nezavsinosti, na čemu se zahvaljivao Hašim Tadić.

“Tako mnogo 'neposlušnoga' su rušili da bi doveli 'poslušnog', za čije vreme nijedan deo teritorije nije otišao, nije dozvoljeno da nam uništavaju fabrike", kazao je on.

Treći razlog kampanje je to što mnogi spolja ne žele da Srbija ide brže od drugih u regionu, rekao je Vučić, i ukazao da su zato odobrili Albancima na KiM da uvedu Srbiji takse.

Delovanje opozicije protiv interesa zemlje

Deo opozicije u Srbiji pokazao je beskorisnost, međusobnu netrpeljivost, podele i nerazumevanje za napredak Srbije. Iako pokušavaju da se vrate na vlast, oni su podeljeni u borbi i jedni protiv drugih. Zajednička karakteristika im je to što nemaju viziju i plan koje bi ponudili građanima Srbije.

Opozicija pokazuje jedinstvo kada je potrebno ujediniti se u manipulaciji i sabotiranju daljeg napretka zemlje, a pri tom bezuspešno pokušavaju da prikriju rezultate koji pokazuju da se u Srbiji danas bolje živi nego pre deset godina kada su oni bili na vlasti.