Predsednik Srbije žestoko razočaran radom ministarke!

Ekipa Alo! | vesti 2018-11-05 10:44:13 2018-11-05 10:44:13

Na sednici Vlade sa predstavnicima Srba sa Kosova predsednik je rekao da je užasno razočaran što je Srbija pala pet mesta na listi konkurentnosti Svetske banke i sugerisao Mihajlovićevoj da taj posao radi kako treba ili da ga prepusti nekom drugom.

Alo!/Masanori Jošida

Predsednik Aleksandar Vučić je na sednici Vlade Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije prošlog utorka žestoko kritikovao potpredsednicu Vlade i ministarku građevine, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović zbog toga što je Srbija nazadovala pet mesta na listi konkurentnosti Svetske banke!

Pročitajte još:

 

Mihajlovićeva je u medijima pokušala da predsednikove kritike prebaci na kolege iz Vlade.

- U jednim novinama juče se pojavio tekst kako je Vučić izrazio nezadovoljstvo radom pojedinih ministarstava i javnih preduzeća. U tekstu je između redova sugerisano da je predsednik blago prekorio Mihajlovićevu, dok je, navodno, isprozivao pojedine ministre zbog neumerenih izjava o Kosovu. Istina je, međutim, prilično drugačija. Predsednik je, naime, prosto „oduvao” Mihajlovićevu zbog toga što je Srbija nazadovala pet mesta na listi „Duing biznis”, na kojoj su države rangirane po lakoći poslovanja. Vučić je rekao da je užasno razočaran padom Srbije na listi i da je zbog toga prvi put imao neprijatan razgovor sa premijerkom Brnabić, ali da je Mihajlovćeva odgovorna. Prema njegovim rečima, ona nije dobro vodila grupu koja je zadužena za taj posao. Zaključio je da je to radila neozbiljno i sugerisao joj da to radi kako treba ili da taj posao prepusti nekom drugom - kaže izvor „Alo!”, koji je prisustvovao tom sastanku.

Prema njegovim rečima, Mihajlovićeva je sve vreme ćutala.

Kako saznajemo, priča se nije završila na ovome, već je nastavljena u petak na novoj sednici Vlade, kada je premijerka Brnabić rekla da će ona preuzeti odgovornost, ali i ponovila da se nešto mora menjati, pošto je neprihvatljivo da radna grupa bude upućenija u tu problematiku od nje same.

Premijerka je za medije izjavila da je razočarana padom Srbije na listi „Duing biznis“, ali i da to može biti dobra stvar ukoliko se iz te činjenice izvuku pouke. Srbija se ove godine među 190 zemalja sveta nalazi na 48. mestu po lakoći poslovanja, u odnosu na 43. mesto u prošlogodišnjem izveštaju, iako ima povećan ukupan broj bodova po lakoći poslovanja, navodi se u izveštaju Svetske banke.

Vulin i Popović soliraju

Na sednici Vlade u utorak predsednik je rekao da je lepo to što ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović govori o Kosovu i Metohiji, ali da mora biti svestan situacije, kao i svoje odgovornosti kao ministra. Rekao je da stavovi koje ministri iznose u javnost moraju biti usklađeni sa politikom Vlade, a zbog prejake retorike, osim Popovića, kritikovao je i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

 

 

Expand player
Pogledajte više