Vojska Srbije i nadležne službe u toku epidemije
Alo / Masanori Jošida
Vojska Srbije i nadležne službe u toku epidemije

Alo / Masanori Jošida

Vojska Srbije i nadležne službe u toku epidemije, Foto: Alo / Masanori Jošida

Na molbu da prokomentariše pitanja pojedinih zašto vojska nosi oružje u gradu, Vučić je odgovorio da vojska nosi oružje, da nema cipele sa visokim potpeticama, niti imaju specijalne kapice, već oružje.

“Nose oružje jer čuvaju objekte, naše bolnice, poštu, granice. To mogu da čuvaju samo oružjem, I upotrebiće ga ako bude bilo ko napao bolnicu, objekat, granicu”, podvukao je on.

Vučić je rekao da ne razume kome oružje tih vojnika i vojnici smetaju.

Preneo je da je imao slučaj da je čovek iz partije Sulejmana Ugljanina rekao da ne dovodi vojsku I ne uvodi ograničenje kretanja u Sandžaku.

Vučić

printskrin

Vučić, Foto: printskrin

“Rekao sam mu da su vojnici tu zbog Bošnjaka, koliko i zbog Srba, ''da čuvaju bolnice, objekte da bi građani bili zdravi, a vi vodite politiku 90-tih''. On je opet polucinično komentarisao kako to neće proći u Sandžaku, na šta sam mu rekao “videćete, proći će, a to što se cinično osmehujete, savetujem vam da ne radite ništa protiv vojske, jer osmeh neće potrajati ni pet minuta''" kazao je on.

Vučić je istakao da se mere uvode i zbog Bošnjaka, Albanaca, Mađara, Hrvata...svih, kako bi ih vojska štitila.

“To je njihova vojska, tu je da čuva objekte, i sve što može. Neću neodgovornim pojedincima da odgovaram zašto će vojska da bude na celoj teritoriji Srbije, sem tamo gde ne može zbog Kumanovskog sporazuma I Rezolucije 1244”, podvukao je on.

Istakao je da policija fizički ne bi idržala, a ovako će vojska I policija biti veoma napregnuti.

“Znate šta je držati 17 migrantskih centara, granice koje su zatvorene ? Jeste vli ideli da su bili nedicsiplinovani negde?”, upitao je on.