Vučić srpskim porodicama u Vrginmostu doneo poklone

Alo.rs/Tanjug | vesti 2018-02-13 10:27:05 2018-02-13 10:27:05

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas posetu Hrvatskoj.

Predsedništvo Srbije

On je jutros u Vrginmostu posetio porodicu Lapčević, Predraga i Draganu, i njihovo troje dece, Aleksandra, Vesnu i Zoranu. Predsednikim im je tom prilikom doneo prigodne poklone.

Vučić je za osnovnu školu Gvozd koja se nalazi u Vrginmostu obezbedio deset računara i knjige. Inače, većina od 94 dece koja pohađa školu Gvozd su srpske nacionalnosti. Nakon toga, predsednik Vučić počeo je razgovore sa Srbima u Vrginmostu.

 

Srbi iz Vrginmosta: Da Vučićeva poseta doprinese boljitku

Srbi iz Vrginmosta i okolnih sela, koji su se danas okupili u Domu kulture kako bi razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ističu da im ta poseta puno znači u smislu podrške u političkom i svakom drugom obliku, ali naglašavaju da se teško živi, te da bi njima najviše značilo ako bi poseta omogućila pomake na ekonomskom planu. Jedan od meštana za Tanjug, u brzini, u iščekivanju srpskog predsednika u sali u Domu kluture, ukazuje da porodice odlaze iz ovih krajeva pre svega iz ekonomskih razloga i da se to odnosi ne samo na Srbe, već i na Hrvate iz Bosne koji su tu doseljeni. Većina od njih oko 200, koliko je došlo na razgovor s Vučićem, očekuju da i mladi osete efekte Vučićeve posete, da im se pruže neke bolje mogućnosti i uslovi. Srbi ocenjuju da je taj korak u pravcu pomirenja veoma dobar i da tako treba da se nastavi i ubuduće. U Domu kulture okupilo se oko 200 srpskih građana koji će predsedniku izneti svoja viđenja situacije i očekivanja od budućnosti.

 

Expand player
Pogledajte više