Penzioneri
Alo!/Masanori Jošida
Penzioneri

Alo!/Masanori Jošida

Penzioneri, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Gostujući na Prvoj televiziji, predsednik je podsetio da su penzioneri mnogo pomogli u reformi i na tome im je, kaže, beskrajno zahvalan.

Danas ne bi bilo penzija da to nismo uradili. Uništeno je bilo sve, a sada znaju da su im penzije sigurne, da rastu iz godine u godinu i taj rast ćemo da ubrzamo”, rekao je Vučić.

O tome, kako da penzije rastu brže, već je razgovarao sa Milanom Krkobabićem.

Penzioneri to zaslužuju, penzioneri su deo našeg društva i želimo da im pokažemo stvarnu brigu I imamo želju da im penzije rastu brže. Razgovarao sam juče sa Milanom oko promene švajvcarskog sistema. Ako budemo ostavili švajcarski model penzije će rasti i moći ćemo da kažemo da rastu pristojnije u odnosu na ostatak sveta, ali će rasti mnogo manje nego plate. U redu je da još godinu dana plate rastu brže nego penzije, ali onda ćemo ipak napraviti korake da i penzioneri mogu da žive mnogo bolje”, poručio je Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Feb 23, 2020 at 12:28am PST

 

Ističe da će se cela politika buduće vlasti svoditi na pitanje, šta je to što se može uraditi za bolju budućnost.

“Naša politika će biti kako da vratimo decu iz inostranstva, kako da nam deca budu zadovoljna I da ne odlaze u svet, već da ostanu u svojoj zemlji.

Vučić je dodao i da ga najviše brine nemotivisanost građana po pitanju izlaska na izbore, i da će se baš zato boriti za svaki glas.

- Preduzeo sam najteže mere fiskalne konsolidacije. Ja neću da se izvlačim i da lažem ljude. Ne mogu da pričam bajke, posebno što te stvari znam bolje od svih ostalih. Dnevno dobijam po 300 stranica dokumenata koje moram da pročitam i potpišem, i ljudi moraju da znaju da su to odlučujući izbori, od najvišeg značaja za našu zemlju. Zato je bilo pokušaja sa strane da udare na Srbiju, pa su govorili da je demokratija u Srbiji tobože mlada i ugrožena.

Podsetimo, prosečne plate za 5 godina će dostići cifru od 900 evra, dok će prosečna penzija biti oko 440 evra mesečno, a kako je najavljeno, građani Srbije će boljitak početi da osećaju već u toku narednih par meseci.