Aleksandar Vučić
printscreen
Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

Na pitanje novinarke N1 o tome ko će snositi odgovornost za letelice, i kako će se unaprediti ostali aspekti života, pravosuđe, a naročito mediji, predsednik je podsetio da su upravo oni koje N1 podržava, tukli novinare i sprečavali ih da rade svoj posao.

- Ta dama koja stoji pored vas, osim što su je prebili i udarili pesnicom u bradu oni koje podržavate, ne samo što su je prebili, udarili pesnicama, nego kada ode kod pojedinih političara oni je ne puštaju u njihove prostorije, a kamo li da odgovore na pitanja. Ja mislim da svako pitanje mora biti dozvoljeno za postaviti i odgovoriti - rekao je Vučić i tako podsetio na slučaj kada su aktivisti opozicije pretukli novinarke Pinka ispred zgrade te televizije.

- Što se letelica tiče, političku odgovornost apsolutno preuzimam na sebe, za sve to sam ja kriv i da se odmah nadovežem, spreman sam da platim svaku cifru političke cene, i ja se time ponosim, što sam sve priznao. Neka narod odluči da li sam kriv ili ne, isto tako je bilo i za mere protiv korone, doneo sam odluke da spasim živote ljudi, pa neka narod proceni da li sam u pravu ili ne - istakao je Vučić.

Vučić je podsetio i na svojevrsno licemerje pojedinih medija kojima nije smetalo kada je Boris Tadić kao predsednik aktivno učestvovao u kampanji DS.

- Kada je bilo potpisivanje ugovora za Fijat, tada vam ništa nije smetalo kada je predsednik jedne stranke učestvovao u kampanji i išao svuda da se slika, a danas vam smeta što se bavim svojim poslom. Kada je bila izborna kampanja, trudio sam se da ne idem svuda i da se ne pojavljujem i da svoje političke protivnike ne spominjem, kao što neću ni sada - rekao je Vučić.

Pročitajte i: