Aleksandar Vučić
Profimedia
Aleksandar Vučić

Profimedia

Aleksandar Vučić , Foto: Profimedia

Upitan o polemici sa bošnjačkim članom predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem Vučić je novinarima kazao da je morao da reaguje na najave revizije tužbe protiv Srbije za genocid.

"Na šta da reagujem, ako na to ne reagujem", kazao je Vučić.

On je dodao da više ne želi da učestvuje u polemici oko te tužbe.

"Neću više ni reč da kažem o BiH. Sve sam rekao što sam imao. Politika Srbije je politika mira i pomirenja", naveo je on.

Vučić je najavio da 12. aprila ide u Mostar i da sa njim ide delegacija privrednika iz Srbije i dodao da "da očekuje da bude interesantno".

Vučić je rekao i da će 12. aprila boraviti u Mostaru, gde će se sresti s Draganom Čovićem, hrvatskim članom Predsedništva BiH, ali je spreman da razgovara i sa svima drugima. 

"Idem u Mostar da reprezentujem Srbiju, pre svega srpsku privredu", poručio je Vučić a, komentarišući analitičare i "analize", primetio je da njemu nije potrebno da zaoštrava retoriku zarad izbornih rezultata.

"Neću na taj način da obmanjujem narod, kao što to rade ti analitičari, neću to raditi, jer ja moram da brinem da isplatimo plate i penzije, da ih, ako je moguće, povećamo, a ne da se bavim takvim besmislicama, koje mogu da govore samo neodgovorni ljudi", naveo je Vučić.