Aleksandar Vučić
EPA
Aleksandar Vučić

EPA

Aleksandar Vučić, Foto: EPA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je na sednici Krizbnog štaba za borbu protiv koronavirusa u Palati Srbija u više navrata pitao lekare da li je moguće da mere za predstojeće prvomajske praznike budu ublažene, saznaje Informer.

Konačna odluka o eventualnom ublažavanju već donetih mera o trajanju zabrane kretanja za predstojeći vikend biće doneta sutra.

Podsetimo, trenutno je na snazi odluka o zabrani kretanja od četvrtka, 30. aprila, od 18 časova, do ponedeljka, 4. maja do pet časova, a kako sada stvari stoje, to bi trebalo da bude i poslednji toliko dug policijski čas zbog pandemije, jer se od naredne nedelje očekuje povratak mnogih na posao, početak rada vrtića i kafića, naravno uz obavezno poštovanje fizičke distance od dva metra.

Takođe, građani stariji od 65 godina od ponedeljka mogu u šetnju svakog dana, i to sat, umesto dosadašnjih 30 minuta, u periodu između 18.00 i 1.00, a najviše 600 metara od svojih kuća.

Jedan od predloga za ublažavanje policijskog časa bio je da se, ipak, uvede zabrana kretanja kao i prethodnog vikenda, odnosno od petka u 18 časova do ponedeljka u pet ujutru, s tim što bi u tom slučaju 1. maja bio zabranjen pristup svim izletištima i većim otvorenim prostorima. U tom slučaju policijski čas bi trajao 59 sati.

Komentari (2)

Nes

28.04.2020 13:29

Kud smo se dosad se pridržavali , izdrzacemo izolaciju i za 1. maj. Lekari su u pravu i njih treba podržati. I onako ce kisa padati.

oki

28.04.2020 13:44

@Nes - I ja se slazem sa tim, ipak treba da bude zabrana od cetvrtka jer ce mnogi iskoristiti to sto u petak policijski cas pocinje od sest i bice zajedno dok ne pocne policijski cas.