Aleksandar Vučić
Tanjug/Tanja Valić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Tanja Valić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

 

Konačni cilj Prištine je hapšenje Željka Bojića, komandanta kosovske policije za sever KiM, upozorio je juče predsednik Aleksandar Vučić. On je rekao da Priština upadom specijalnih jedinica kosovske policije na sever KiM i hapšenjem Srba primorava srpske policajce da budu „gori Albanci od Albanaca“, što, kaže, oni neće biti.

- Samo da bi sprečili da Srbi budu Srbi, jer jedino Srbin možeš da budeš i da se kucaš jajima sa Haradinajem ako si njegov poslušnik i nemaš nikakve veze sa Beogradom i Srbijom, kao što su pojedini od nekih njegovih „kućnih Srba“ - rekao je Vučić i pozvao srpski narod na KiM da se ujedine snažnije nego ikada do sada i da pošalju takvu poruku.

Vojska Srbije

Vladimir Marković/Alo

 

 

- Sve što imam da kažem je da će Srbija sačuvati svoj narod, zaštititi ga i da neće sedeti skrštenih ruku - poručio je on nakon obilaska internata Vojne gimnazije u Beogradu.

Vučić je, upitan za izjavu portparola Kfora da je najveća pretnja miru na KiM retorika lidera i zloupotreba medija, kao i da su „svi bili unapred obavešteni” o policijskoj akciji, poručio Kforu da javno iznese podatak - koga su to oni obavestili. Kfor ne govori istinu, rekao je Vučić i objasnio:

Rada Trajković

Printscreen

 

- Mi smo dobili obaveštajne podatke o tome oko 15. maja, a ja sam 17. maja izašao u javnost sa tom informacijom i molbom da to ne rade... Možda misle da su ako su obavestili nekog od tih „1 od 5 miliona” ili nekog od vladika obavestili državne organe. Nas nisu. Ovo smo mi dobili iz obaveštajnih izvora. Mi smo njih obaveštavali od 17. maja, kad sam ja to javno rekao - dodao je Vučić i istakao da je država tražila da tako nešto nikada ne urade.

Što se tiče retorike o kojoj govori Kfor, Vučić je istakao da oni nisu nimalo statusno neutralni, kao i da se retorikom i trikovima bave oni.

 

Hašim Tači

AP Photo/Visar Kryeziu

 

Komentari (2)

mihajlo

29.05.2019 23:06

Dijalog je još stalno najbolja opcija.

Tijana

30.05.2019 07:37

Prljava igra koja im nece doneti zeljeni cilj.