Aleksandar Vučić
Tanjug

 

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju Operacije Halijard u Pranjanima

* Nakon zvanične posete, predsednik je odgovarao na pitanja novinara

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će se, bez obzira na odlazak Džona Boltona sa funkcije, nastaviti razgovori sa američkom administracijom kako bi se našao neki zajednički imenitelj i sa njima i sa Albancima i obezbedio trajni mir

Tražićemo neki zajednički imenitelj i sa Albancima i sa Amerikancima kako bismo obezbedili trajni mir ukoliko bude moguće, zaključio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će se, bez obzira na odlazak Džona Boltona sa funkcije, nastaviti razgovori sa američkom administracijom kako bi se našao neki zajednički imenitelj i sa njima i sa Albancima i obezbedio trajni mir.

Vučić stao za govornicu, a onda sasuo sve Amerikancima u lice!

Obeležavanje Operacije Halijard organizuju Ambasada SAD i Fondacija Halijard * Obeležavanje Operacije Halijard organizuju Ambasada SAD i Fondacija Halijard, a godišnjici će prisustvuje američki ambasador Kajl Skat * Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Pranjanima * Operacija Halijard je bila najveća operacija spasavanja oborenih američkih i savezničkih vazduhoplovaca ikada.

Na pitanje kako komentariše to što je Džon Bolton morao da napusti svoju funkciju, a radi se o čoveku koji je zagovarao, koliko-toliko, razgovore o razgraničenju i podeli Kosova, Vučić navodi da sa njim nije imao prilike da se sastane, već da su razgovarali telefonom.

"Nama Srbima se dopadao njegov stav o Kosovu i zato ne razumem toliku sreću i sladostrast kod nekih koji su oduševljeni time što on više nije savetnik za nacionalnu bezbednost", rekao je Vučić novinarima u Pranjanima.

Pročitajte još:

Kako je naveo, sastao se sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i Metjuom Palmerom, predstavnikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan.

"Oni su direktni predstavnici američkog predsednika Trampa i Stejt departmenta. Nastavićemo te razgovore, reč je o odgovornim i ozbiljnim ljudima sa kojima nije lako razgovarati, ni pregovarati. Ali, što bi naš posao bio lak, da je lak onda bi se ljudi utrkivali svaki dan a ovako se trkaju svakih pet godina", rekao je on.

Tražićemo neki zajednički imenitelj i sa Albancima i sa Amerikancima kako bismo obezbedili trajni mir ukoliko bude moguće, zaključio je Vučić.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Komentari (1)

Hedona

15.09.2019 22:39

Sa kim god Srbija ima dobre odnose oni moraju da odu iz Bele kuće. Strašno koliko je SAD bila protiv tog čoveka.