DIREKTNO UKLJUČENJE IZ TIRANE Vučić grmeo, sve se treslo: Ti Hašime zavisiš od nas, dosta mi je!

Ti Hašime zavisiš od nas. Neće to tako da ide, molim te da mi razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš - rekao je danas na zajedničkom sastanku, u okviru Samita Brdo-Brioni u Tirani, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je sinoć u Tiranu, u atmosferi napetosti, koju je izazvala izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija da je sa albanskim premijerom Edijem Ramom, inače domaćinom današnjeg regionalnog sastanka, razgovarao o ujedinjenju albanskog faktora, potpunom otvaranju granice između Albanije i tzv. Kosova i pripajanju Preševske doline.

VUČIĆ U TIRANI SA FEDERIKOM MOGERINI! Predsednik Srbije upozorio šeficu evropske diplomatije na opasno ponašanje Albanaca

 

Na plenarnom sastanku u Tirani, kome prisustvuju lideri zemalja Zapadnog Balkana, ali i visoka predstavnica EU i posrednica u "zamrlom" dijalogu Beograda i Prištine Federika Mogerini, Vučić je rekao i da nije "govorio i modelima" za rešavanje kosovskog pitanja, te da mu je dosta da sluša "šta Hašim hoće".

U Tirani je danas popodne održan sastanak lidera Procesa Brdo-Brioni, na kome, između ostalih, učestvuje i predsednik Vučić. Opširnije o sastanku čitajte OVDE.

Na plenarnom sastanku Vučić je rekao da Srbija čini sve da se pridruži EU, ali da se ceo svet umešao u problem Srbije i Kosova.

Vučić i Dodik u Tirani
Vučić i Dodik u Tirani, Foto: Alo.rs

- Nikad nisam govorio o modelima, a dosta mi je da slušam šta Hašim hoće, a šta neće. Ti Hašime zavisiš od nas. Neće to tako da ide, molim te da mi razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš. Hoćeš ja da ti kažem šta ja neću? - upitao je Vučić i dodao:

- Koja će to Amerika da ugura u međunarodne insitucije? Probao si sa Kolindom, Borutom nisi uspeo. Jesi li to sam smislio ili ti je neko pomogao? Nisam nikada govorio o rešenjima, već o postizanju dogovora. Ako može super, ako ne, preživecemo.

Vučić je dodao i da se nada da će "imati pameti".

- Molim da Republiku Srpsku ne pominješ bez preke potrebe, znam zašto to govoriš - jer Amerikanci neće RS. Ja mogu da kažem da ja tebi ne dam da formiraš RS u Srbiji, a to je Kosovo. Mnoga teška rešenja sam izgurao, molim da se urazumite. Zamisli da sam ja govorio ono što ste ti i Edi Rama juče u Tirani? Ili Kolinda danas? O ujedinjenju. Samo malo stanite, sve razumem, ali stanite. Ako dođemo do rešenja - super, ako ne, valjda ćemo imati pameti da sačuvamo mir - poručio je Vučić.

Nakon sastanka, predsednik se obratio medijima i istakao da je mnogo bolje da imamo ovako "teške i otvorene razgovore, ali da sve radimo u miru".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi