Vučić: Čoveku je, posle gladi, najvažnija potreba bezbednost i sigurnost!

Alo.rs/M.Ž. | vesti 2018-10-05 09:54:35 2018-10-05 09:54:35

Predsednik je otvorio konferenciju u Beogradu

Tanjug/Tanja Valić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas konferenciju u Beogradu pod nazivom "Ka bezbednijoj Srbiji".

On se obratio učesnicima konferencije i govorio o bezbednostim izazovima koji su stavljeni pred našu državu.

- Čovek kad utoli glad, prva i najvažnija potreba mu je sigurnost i bezbednost. Jedan od ključnih uslova bezbednosti jeste ekonomski napredak u zemlji, ali i regionu. Moramo da pokušamo unutrašnjim dijalogom i međunarodnim konsenzusom da unapredimo to pitanje. Moja obaveza je da na to javno ukažem i da se svi posvete javnom interesu i nacionalnoj bezbednosti - rekao je na predsednik na otvaranju konferencije.

Pročitajte još:

 

On se obratio učesnicima konferencije i predstavio im bezbednosne izazove koji su stavljeni pred našu državu, ali i sva ostala pitanja koja su važna za građane Srbije.

- Modernizujemo i naoružanje, ali i znanje naših stručnjaka. Nastavićemo da unapređujemo vojsku i policiju, jer građani imaju veliko poverenje u njih. Nalazimo se na evropskom putu i jedna smo od zemalja sa najvećim ekonomskim rastom i sve smo u boljem ekonomskom položaju, što omogućava da poboljšavamo ove sektore - rekao je Vučić.

- Gledaćemo kako da očuvamo mir i stabilnost u zemlji i regionu i gledaćemo da izgradimo prijateljstva sa mnogim međunarodnim činiocima i tako obezbedimo očuvanje mira i stabilnosti. Važno je da brzo delujemo, jer nema vremena za čekanje, ali ne nervozno, jer ne treba davati povod nikome za bilo kakav sukob. U miru ćemo prestići sve i nikome nećemo dozvoliti da ponižava Srbiju i gazi - dodao je predsednik.

Na konferenciji će govoriti i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Expand player
Pogledajte više