Aleksandar Vučić
Printscreen/Happy
Aleksandar Vučić

Printscreen/Happy

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Happy

Podseća da i kada je došla smena vlasti u Crnoj Gori, koju je, navodi, podržao i mitropolit Amfilohije, prva stvar koja je rečena bila da sve mora ostati isto po pitanju spoljne politike - NATO i priznanje KiM.

Vučić je istakao da mu je mitropolit Amfilohije u poslednjim susretima, koji su, kaže, bili drugačiji od ranijih i sa puno razumevanja, rekao da Crna Gora ne može da povuče priznanje nezavisnosti KiM i da danas mnogo bolje razume težinu pozicije srpskog predsednika.

"Ja sam im olakšao i rekao da ne tražim povlačenje, jer ja razumem politiku. Svi su uvek samo čekali i tražili razlog da mene napadaju i na kraju taj koga su napadali bude jedini koji se bori za KiM na međunarodnoj političkoj sceni", rekao je sinoć Vučić za TV Hepi.

Zahvalan je, kaže, što je Amfilohije razumeo njegovu poziciju, i dodao da nikada nije molio ni Mila Ðukanovića, ni Duška Markovića da povlače priznanje.

Napadi na njega po pitanju politike prema Crnoj Gori idu tako da ga je i Milo Đukanović lično optužio da je učestvovao u promeni vlasti u Crnoj Gori, a "ovi drugi" su ga, kaže, optužili da sarađuje sa Đukanovićem i da su zajedno u projektu Beograd na vodi.

On je rekao da se nije čuo sa Đukanovićem posle izbora.

"On je mene optužio za svoj politički poraz. Bitna je elementarna pristojnost, on je predsednik Crne Gore, ne želim da odgovaram", kazao je on.

Pročitajte i: