Novi Sad
Promo
Novi Sad

Promo

Novi Sad, Foto: Promo

Rekonstrukcija obuhvata zgradu površine 5. 384 m2 u kojoj su smeštene klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju, gastroenterologiju i hepatologiju, hematologiju i klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma. Radovi vrednosti 547,5 miliona dinara koji će biti okončani do kraja godine, obezbeđeni su od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Novi Sad

Promo

Novi Sad, Foto: Promo

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je istakla da je zdravstveni sistem Republike Srbije doživeo ogromne pozitivne promene i da je zemlja zato spremno dočekala krizu izazvanu virusom Kovid 19.

- Milijarda evra u zdravstvo je projekat koji je pokrenuo predsednik Vučić i taj projekat nam je pomogao da u ovoj krizi imamo najmanju smrtnost u Evropi i svetu - naglasila je Brnabićeva i dodala da očekuje početak izgradnje blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine.

Novi Sad

Promo

Novi Sad, Foto: Promo

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je tokom obilaska istakao, da veliki doprinos u lečenju pacijenata od Kovida 19, pored rada, truda i požrtvovanosti medicinskih radnika, svakako ima i savesno i odgovorno ulaganje u infrastrukturu zdravstvenog sektora.

Novi Sad

Promo

Novi Sad, Foto: Promo

- Veoma je značajno što smo kontinuirano ulagali u zdravstvo na svim nivoima, od državnog do lokalnog, i time omogućili da spremniji dočekamo pošast koja nas je sve snašla. Država, Pokrajina i Grad su strateški ulagali u zdravstvo i pre pandemije Kovida 19, jer je to važno za građane i našu budućnost, a nastavićemo sinhronizovano da radimo i da ulažemo, kako bismo olakšali život pacijentima i poboljšali uslove za rad zaposlenima – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Novi Sad

Promo

Novi Sad, Foto: Promo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da je od juna 2016. godine do danas Pokrajinska vlada uložila 7,7 milijardi dinara za revitalizaciju zdravstvenog sistema AP Vojvodine. Direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić rekla je da klinike na kojima traju radovi imaju ogroman značaj, a da je trenutno u KCV u toku rekonstrukcija sedam klinika, kao i Klinike za ginekologiju i akušerstvo.