ALBANCI NE ZABORAVLJAJU, TAČI MU UPUTIO LEPE REČI Ovaj srpski političar je najzaslužniji za nezavisnost i vojsku Kosova!

Albanci ne zaboravljaju usluge koje su im činili „žuti“ a, kako je krenulo, moguće je da Vuk Jeremić, poput Bila Klintona, u Prištini dobije i spomenik.

Vuk Jeremić u Americi
Vuk Jeremić u Americi, Foto: Printscreen

Hašim Tači, predsednik samoproglašenog Kosova, dok je na sednici Saveta bezbednosti UN hvalio i veličao Vojsku Kosova, pomenuo je bivšeg šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića, navodeći da je, maltene, on zaslužan za kosovsku nezavisnost, budući da je na njegov zahtev doneta odluka međunarodnog suda pravde. Osim Jeremiću, Albanci neizmernu zahvalnost, kažu naši sagovornici, duguju i Borku Stefanoviću, drugom koalicionom partneru Dragana Đilasa, a nekadašnjem šefu pregovaračkog tima Beograda i Prištine. On im je ogromnu uslugu učinio time što je stavio paraf na sve stranice sporazuma o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima...

Tači je, naime, pomenuo Jeremića, govoreći da odluka o formiranju vojske Kosova nije u suprotnosti ni s Rezolucijom 1244, ni s Ustavom Kosova, ni s Ahtisarijevim planom, ni s međunarodnim pravom.

- Odluka Međunarodnog suda pravde koja je, da dodam, doneta na zahtev bivšeg šefa diplomatije Srbije Vuka Jeremića, podvlači da Kosovo nije prekršilo međunarodno pravo kada je proglasilo nezavisnost. Samim tim, neotuđivo pravo Kosova je da ima svoju vojsku - poručio je Tači.

Na ovu konstataciju Albanaca, da im je u formiranju države presudnu pomoć pružila bivša vlast u Srbiji, u kojoj su se tada nalazili sadašnji lideri „Saveza za Srbiju“ Vuk Jeremić, Borko Stefanović i Dragan Đilas, čak ni predsednik Aleksandar Vučić, koji se žestoko bori za interese Srbije u svim međunarodnim forumima, nema nikakav odgovor, jer kako objasniti da je tadašnja vlast radila protiv interesa sopstvene zemlje?!

Vojska Kosova
Vojska Kosova, Foto: AP/Visar Kryieziu

Politički analitičar Dragomir Anđelković ističe da je činjenica da su ovi pripadnici bivše vlasti svojim postupcima Albancima učinili uslugu.

- Nema sumnje da je Srbija najveći udar na svoju politiku odbrane Kosova učinila najpre dovođenjem Euleksa 2008, kada je tadašnja vlast, sa demokratama na čelu, to uradila da bi platila podršku koju su dobili za rušenje Koštunice. Drugi udarac bilo je obraćanje međunarodnom sudu pravde na način koji je štetan po nas. Jeremić je radi vlasti prihvatio da u tome učestvuje, čime je naneta velika šteta srpskim interesima. Tada je sve otišlo u korist Albancima i oni to ne zaboravljaju... - kaže Anđelković.

Vojislav Šešelj, lider SRS-a, ističe da ga ne čude pozdravi koje je Tači poslao Jeremiću iz UN.

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/Vladimir Marković

 - To što ga je pomenuo bio je veliki znak zahvalnosti s Tačijeve strane. Jeremić je to zaslužio. Ali, poznajući Jeremića, nije sve ostalo samo na znacima zahvalnosti i na lepim rečima, to je obilno i deviznim doznakama zasuto - kaže šef radikala.

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS-a, navodi i to da će Jeremića sigurno pamtiti sve buduće generacije.

Milenko Jovanov
Milenko Jovanov, Foto: Printscreen Youtube

 - Srpske generacije pamtiće ga s gađenjem i prezirom, a albanske sa zahvalnošću. Verovatno će da mu daju spomenik i ulicu, kao i svakom drugom ko je doprineo njihovoj nameri da se odvoje od Srbije - naveo je Jovanov.

Velika podrška Srbiji u UN?

Predstavnici SAD i Britanije u Savetu bezbednosti UN podržali su transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, dok je ruski ambasador rekao da je „vojska Kosova“ pretnja po mir u regionu, a ambasador Kine ponovio da Peking podržava suverenitet i teritorijalni integritet Srbije. Na sednici SB UN, ambasadori Holandije i Francuske ponovili su da podržavaju nezavisnost Kosova. Francuski predstavnik je pozvao „obe strane“ da svoje razlike rešavaju kroz nastavak dijaloga i da izbegnu eskalaciju, a predstavnik Bolivije pozvao je na poštovanje Rezolucije 1244 i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

 

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Pratite nas na FejsbukuInstagramu

Povezane vesti

 • Korisnik: Maja
  18/12/2018 - 22:55
  Sundjer Bob Kockalone je cuven po farsama, lazim i izdaji. Bilo je pitanje dana kad ce ovo isplivati na videlo. Ko zna sta cemo jos saznati o ovom nazovimo coveku.
 • Korisnik: Toma
  18/12/2018 - 22:48
  Sramota je to sto je Jeremic svoj narod i svoju drzavu prodao za saku Albanskog novca
 • Korisnik: lepa
  18/12/2018 - 22:43
  Faca mu govori vise od hiljadu reci. Ljigavac. Sta smo docekali i na koga smo milione potrosili dok je bio u UN. Zalosno, moja Srbijo.
 • Korisnik: Natasa00
  18/12/2018 - 21:56
  Prodana duša, prodao je svoj narod.
 • Korisnik: Esperanto
  18/12/2018 - 21:50
  Bio i ostao nula od coveka, "mufljuz" koga treba Albanci da slave
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi