„Osećam kao  da sam u Skupštini”
Mitar Mitrović
„Osećam kao  da sam u Skupštini”

Mitar Mitrović

„Osećam kao da sam u Skupštini”, Foto: Mitar Mitrović

- Nakon što ste podneli ostavku na funkcije u Novoj stranci, podržali ste Dragana Šutanovca u borbi za lidersku poziciju u DS-u. Da li to znači da ćete ako Šutanovac postane predsednik demokrata preći u DS?
- Odmah da razjasnimo - ne postajem član Demokratske stranke. Ovde je nešto drugo u pitanju. Dragan Šutanovac, koji je kandidat za predsednika u svojoj stranci, odlučio je da zatraži podršku za svoj program ne samo od članova DS-a već i širu podršku onih ljudi koji su angažovani i za koje je on procenio da će mu biti značajni. Reagovao sam i podržao njegovu inicijativu i program.

- Ako kažete da ne prelazite u DS, zašto se toliko mešate u njihove unutarstranačke izbore?
- Važnost DS-a u našoj politici je šira od interesa članova DS-a. Zato javno saopštavam svoj stav povodom izbora predsednika te stranke. Inače, mislim da je krajnje vreme da se podrška ili kritika otvoreno saopšti. I da se prestane sa zakulisnim radnjama.

- Da li ste se pre pružanja podrške Šutanovcu konsultovali sa Zoranom Živkovićem i u kakvim ste odnosima sa njim nakon što ste podneli ostavku na sve funkcije u toj stranci?
- Podršku gospodinu Šutanovcu dao sam u svoje ime. Sa gospodinom Živkovićem sam sarađivao u stranci i u Skupštini Srbije i naša saradnja je bila veoma dobra. Takvo iskustvo je osnova naše komunikacije i danas.

- Niste ušli u Skupštinu Srbije, nedostaju li vam zasedanja?
- Pratim pažljivo sednice Narodne skupštine i pišem skupštinsku hroniku za jedan portal. Pravo da vam kažem, osećam se kao da sam tamo. Ako nekome možda nedostaju moje besede, može da čita to što napišem.

- U medijima se spekuliše da ćete biti predsednički kandidat na izborima 2017. godine?
- Nemam takve ambicije.

- Kako vidite svoju budućnost u politici?
- Angažovan.

Politički skener:

Aleksandar Vučić - željan moći
Boško Obradović - dokazuje se
Bojan Pajtić - strpljivi posmatrač
Ivica Dačić - prevejani taktičar
Zorana Mihajlović - dinamični faktor

Save