Zorana Mihajlović
Promo
Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović, Foto: Promo

I mnogi drugi bivši i sadašnji političari voleli su da zavire u horoskop i to šta im poručuju zvezde, brojevi, a neki su čak u pomoć pozivali vračare.

Zna se da se Mira Marković, supruga bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, konsultovala s astrologom pre izbora 2000. godine. On je tada savetovao raspisivanje prevremenih izbora. Takođe je poznato da je kasnije Mira postala sledbenik gurua Maharišija Maheša i njegove transcedentalne meditacije.

Predrag Marković, nekadašnji ministar kulture i predsednik Skupštine, sam se pak bavio astrologijom, koju je primenjivao čak i u političkom životu, a usput i numerologijom. Tako je ostalo upamćeno da je 23. jula 2006, uoči proglašenja obnovljene nezavisnosti Srbije, kao tadašnji predsednik parlamenta ušao u zgradu doma Skupštine Srbije tačno u 2.55 da bi osigurao da se Srbija rodi u znaku Lava.

Bojan Dimitrijević
Bojan Dimitrijević, Foto: G. Srdanov

 

Gledanjam u položaj zvezda doduše amaterski, bavio se i bivši ministar trgovine i turizma u vladi Vojislava Koštunice Bojan Dimitrijević, koji, kako je tada pričao, voli da izrađuje natalne karte i tumači horoskop.
Bivši kadar SPO, a danas SNS-a, međutim, kako nam je rekao, već godinama se ne bavi time.

- To je bio čist hobi, gledanje samo za porodicu i prijatelje, ali se odavno time ne bavim. U politici se zaista nisam rukovodio time - naveo je Dimitrijević. Njegov izbor za ministra je sasvim razumljiv ako se ima u vidu da i sam Koštunica, kako se pričalo, veruje u više sile. Još se prepričava da je uoči predsedničkih izbora na kojima je pobedio Miloševića posetio Kremna i Jovu Tarabića, najstarijeg živog potomka proročke loze Miloša i Mitra Tarabića. Starina Jovo je tada navodno Koštunici dao „čudotvorni kamen“ iz Kremna i poželeo mu da sledeći put u njegovu kuću dođe kao predsednik.

Predrag Marković
Predrag Marković, Foto: P. Marković

 

Koštunica, međutim, nije jedini predsednik koji je koristio pomoć proroka. I Boris Tadić je koristio usluge vračare, o čemu je prvi govorio pokojni Aleksandar Tijanić. U intervjuu u avgustu 2013. Tijanić je otkrio da je Tadić sve važne državne odluke donosio konsultujući se s vračarom koja se predstavljala kao astrolog, a sarađivali su više od godinu dana. Sam Tadić ju je predstavljao kao savetnicu za život, odnosno lajf-kouča.
Poznato je i da je bivši predsednik Republike Srpske, haški optuženik Radovan Karadžić, koristio usluge izvesne vračare Stane, koja je pobadala krstove i tako omeđila granice Republike Srpske.

Boris Tadić
Boris Tadić, Foto: A. Isaković

Uzdaju se u sreću i Boga

Ne potežu svi naši političari za značenjem u horoskopskim znacima i brojevima. Sanda Rašković Ivić: Ne pratim ni astrologiju ni numerologiju. Oprez udružen sa srećom je ono u šta verujem. Zoran Babić: Ja sam tradicionalista i ne verujem ni u šta od toga. Dijana Vukomanović: Lično ne verujem u to. Poštujem tradicionalne hrišćanske običaje našeg naroda jer smo svi odgajani i odrasli u skladu s hrišćanskim kalendarom porodičnih praznika i slava i posta.

 

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: V. Lalić

 

Mali preferira feng šui

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poklonik je feng šuija. On već godinama primenjuje pravila ove istočnjačke filozofije, pa je svoj životni prostor uredio po ovim principima, koji se zapravo svode na harmonizovanje čovekovog postojanja s njegovim okruženjem. On je za „Alo!“ otkrio da je njegova supruga Marija zaslužna za to što je otkrio feng šui. - Zahvaljujući prvenstveno interesovanju moje supruge za alternativnu medicinu i zdrav život naše dece, na neki način sam i sam ušao u sve to. Mislim da, osim u biznisu, osoba i u ostalim sferama života treba da vlada i da bude usklađena ako hoće da bude zadovoljna - objasnio je Mali.

 

Hitler i Staljin slušali astrologe

Možda konsultovanje naših političara s astrolozima ne treba da čudi ako se ima u vidu da su kroz vekove vojskovođe i mnogi svetski državnici slušali savete svojih astrologa. Napoleon i Cezar su tražili pomoć u rasporedu zvezdama koje su često predviđale ratove i njihove ishode. Priča se da je Adolf Hitler bio okružen astrolozima, te da je, iako nikoga nije slušao, voleo da čuje njihove savete. Njihovim uslugama koristio se i Staljin. Jeljcin i Klinton su javno na televiziji predstavljali svoje astrologe priznavši da su prihvatili njihove savete, kao i američki predsednik Ronald Regan, koji je imao ženu astrologa.

 

Zlatko Zlatković
Zlatko Zlatković, Foto: Facebook

 

Zlatković: Političari česte mušterije!

Poznati astrolog Zlatko Zlatković navodi da konsultovanje političara s atrolozima nije ništa čudno i da je i sam radio za mnoge naše bivše i sadašnje funkcionere. - Zbog svoje astrološke etike ne mogu da otkrijem o kojim je tačno političarima reč, ali neki i sada sede u ministarstvima, agencijama, Vladi. Obično dolaze pred određene promene koje treba da uslede, pred izbore ili kada dolazi do podele u vlasti. Ipak, retko se sami odluče da dođu, naročito ako su na vlasti, češće dolaze njihove majke, žene, devojke. Postoje pismeni dokazi o tome kome sam šta predviđao pred izbore - kaže Zlatković. Govoreći o narednim izborima, on predviđa da će biti održani najkasnije do 20. maja, ali da suštinski ništa neće promeniti. - SNS i SPS će prednjačiti, i to s više glasova nego na prošlim izborima. LDP bi u koaliciji s Tadićem mogao da prođe cenzus, dok će DSS imati šanse samo u okviru neke šire koalicije - zaključuje Zlatković.

 

Komentari (2)

Dr Iggyy

13.12.2015 09:13

Političari traže pomoći astrologa – vračke. Građanima nema pomoći, ni vračke nemogu im pomoći. Za sve je kasno!

duka

13.12.2015 12:44

e roska roska