Vojislav Šešelj
Alo!/ Dejan Briza
Vojislav Šešelj

Alo!/ Dejan Briza

Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/ Dejan Briza

* Zanimljivo je da je tokom 90-ih godina Trajkovićeva bila jedna od ključnih figura Srpske radikalne stranke

* Rada je bila ministarka za brigu o porodici u tadašnjoj jugoslovenskoj vladi socijalista i radikala

* Vojislav Šešelj, lider SRS-a, navodi da nije tajna da je Trajkovićeva jedno od njegovih velikih razočaranja

Ona je, kaže Šešelj, nakon razlaza s njim „išla od stranke do stranke svakim danom gazeći sve dublje u izdaju“.

Pročitajte još:

 

- A sada je na samom dnu. Rada Trajković bila je nekada dobra radikalka, veliki nacionalista, čak je bila pomalo i ekstremna, sve dok joj nisu lični interesi postali važniji od bilo čega drugog. Njena pohlepa došla je do izražaja odmah nakon što smo formirali Vladu - istog momenta zatražila je stan u Beogradu. Rekao sam joj da je ona za stranku važna dok živi u Prištini, budući da takvih kadrova imamo napretek u Beogradu. Posle toga htela je da protežira svoga brata, tražeći da mu se omogući da s pozicije sudije opštinskog suda u Nišu dođe na mesto sudije okružnog suda. Mi smo rekli da to ne može, a ona je odmah otišla kod Mire Marković, pošto je ministar pravde tad bio julovac, i Mira joj je ispunila želju - priča Šešelj:

Rada Trajković

Printscreen

Rada Trajković, Foto: Printscreen

- Kada je bila zakazana sednica Vlade, a mi videli predloge novih sudija i među njima Radinog brata, ja sam odmah otišao kod Mirka Marjanovića i tražio da se to povuče. Ubrzo posle toga mi smo pokrenuli postupak prvo pred predsedničkim kolegijumom i pozvali smo Radu da podnese ostavku na mesto ministra, rekavši da je nećemo dirati s mesta saveznog poslanika. Ona na to nije pristala, gicala se, a mi smo je onda napali u Narodnoj skupštini. Njen muž je izašao da je brani jer je on tad bio republički poslanik, pa smo ih razgulili oboje... Posle toga je poludela, išla je od stranke do stranke. Sve dublje i dublje gazila je u izdaju i evo dokle je došla - kaže Šešelj, podvlačeći da je Rada njegovo veliko razočaranje.

- Ali nije samo meni nego i svom mužu. Nju sada kao čuva policija jer joj neko, navodno, preti, a njoj niko nije pretio osim muža, kada je saznao da mu nabija rogove. Međutim, i te pretnje bile su u prazno jer čovek nije bio lud da robija zbog budale. Čudno je to - liči na olupinu autobusa iz predratnog vremena, a bavi se švaleracijima... - naveo je Šešelj.

Oduševio ju je

Trajkovićevu je juče oduševila izjava Borisa Tadića koji je rekao: „Vučić primenjuje Šešeljevu metodologiju 90-ih - ko nije Srpska lista, taj je izdajnik“. Ona je tu izjavu podelila sa svojim pratiocima na Tviteru uz komentar: „Državnički stavovi, dostojni jednog (nažalost bivšeg) predsednika Srbije“.

 Bonus video

Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata

 

Komentari (1)

civijas

04.10.2019 11:34

strasno da zena toliko mrzi svoj narod a obozava ubice svog naroda ali Rado bog ceti suditi za sva nedela