Vojislav Šešelj
Printscreen
Vojislav Šešelj

Printscreen

Vojislav Šešelj, Foto: Printscreen

- Nisam bio među privilegovanima za rusku vakcinu, mada sam hteo da primim nju. Na kraju sam primio kinesku i nije mi žao, jer je i ona vrlo dobra. Osećao sam se posle odlično - kaže Šešelj.

Da li ćete primiti vakciu protiv koronavirusa?

 

Ističe da negativnih efekara nema ni od kineske, ni od ruske vakcine, a da imunitet nekon ruske traje nešto duže - oko dve godine.

S druge strane, kinesku vakcinu ćemo morati da primimo opet krajem godine, kako bismo bili bezbedni 2022. - kaže Šešelj.

Objašnjava i da kineska vakcina sadrži umrtvljeni virus korone, dok se u ruskoj nalazi virus koji nije opasan po čoveka i koji sadrži delić virusa korone.

Izrael vakcinacija

EPA/ABIR SULTAN

Izrael vakcinacija, Foto: EPA/ABIR SULTAN

- Astra Zeneka je, izgleda, sada počela da vakcine proizvodi na adenovirusima šimpanzi, a sada nemaju dovoljno šimpanzi. Čuda se dešavaju i, u svakom slučaju, mislim da su ruska i kineska vakcina bezbedne, a na ljudima je da se opredele koju će da prime – kaže Šešelj za “Novo jutro”.

Na pitanje šta misli o najavama da će se ruska vakcina proizvoditi na Torlaku, Šešelj kaže da to iščekuje.

- To bi bilo izvanredno! Mogli bismo da razvijamo Torlak, da osposobljavamo novi kadar i opet bismo imali institut kakav smo imali do 2000. godine - ugledan u svetu - kaže lider SRS.

Ističe da ga rat sveta za vakcine nije iznenadio, te se obrušio i na "svog starog neprijatelja" - globalizam. Kaže da je Evropa izgrađena na ideji humanizma, koji je postojao i razvijan je sve do 20. veka, kada ovaj ideal počinje da se ruši sa fašizmom, globalizmom kao novim oblikom totalitarizma. Danas, kako kaže, humanizam ne postoji u EU.

Pročitajte još:

Komentari (1)

dragutin

29.01.2021 17:50

da li iko normalan uzima za ozbiljno ovu karikaturu i plaćenika svih rezima