Vojislav Šešelj
Printscreen
Vojislav Šešelj

Printscreen

Vojislav Šešelj, Foto: Printscreen

- Treba da se štede pare, da se troše u Srbiji - rekao je Šešelj u emisiji u kojoj je bio gost i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić. Šešelj je apelovao da svi građani letuju u Srbiji, ali je dodao kako on to ne može da im naredi. Precizirao je potom da on nije za zabranu letovanja u inostranstvu, ali jeste za to da svi državni funkcioneri letuju u Srbiji.

Lider SRS-a je poručio i da njegova stranka nikad neće izdati srpske nacionalne interese, ali da će podržati svaki patriotski potez vladajuće koalicije jer „nisu opozicija Srbiji nego vlasti“.

Govoreći o letovanju, Dačić je naveo da građani Srbije treba da idu tamo gde ih žele, vole i poštuju. Tom prilikom napomenuo je da dok je bio premijer, pre Aleksandra Vučića, nikad nije išao na letovanje i da je to poznata stvar, jer je reč „o pitanju shvatanja odgovornosti i funkcije koja se obavlja“.

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je u razgovoru za naš list, komentarišući predlog lidera SRS-a, da je to sasvim na mestu, te da državni funkcioneri treba da se drže Srbije.