"ALO" SAZNAJE! Vlast i opozicija ponovo OČI U OČI, ovo će biti TEME RAZGOVORA!

Sledeći sastanak predstavnika vlasti i opozicije biće organizovan u petak 9. avgusta na Fakultetu političkih nauka, saznaje "Alo.rs".

FPN
FPN, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Tema sastanka biće finansiranje izbornih kampanja. Sastanak bi trebalo da počne u 9 sati u delu koji će se voditi po Chatham House pravilu, bez prisustva medija, dok će za izjave medijima biti od 11.30.

Većina predstavnika obe strane zainteresovana je i doći će na drugi sastanak koji zajednički organizuju FPN i Fondacija za otvoreno društvo. Lider SzS Dragan Đilas svoje učešće uslovio je time da događaj bude organizovan uz prisustvo javnosti. Uvodničar na sastanku ovoga puta biće Transparentnost Srbija.

Posebna pažnja biće posvećena upotrebi javnih resursa u izbornim kampanjama, funkcionerske kampanje, javnosti finansiranja kampanja i kontroli.

Stefanović, Đilas
Stefanović, Đilas, Foto: Alo!/ilustarcija

Djalog će i ovog puta otvoriti dekan FPN Dragan Simić i izvršni direktor Fondacije Milan Antonijević, a potom će predstavnici CRTA, CeSID i Transparentnosti Srbija predstaviti ekspertske analize posvećene problematici finansiranja izbornih kampanja.

Pozivi učesnicima će tek biti prosleđeni, a očekuje se da dođu svi, uključujući i one kojima prošlog puta pozivi nisu stigli zbog tehničke greške.

SASTANAK VLASTI I OPOZICIJE POŠAO PO ZLU! Novinari N1 upali u zgradu Fakulteta!

Na narednim skupovima biće pokrivene sledeće oblasti: finansiranje kampanja, pristup medijima i njihova kontrola, birački spisak i izborna administracija, kao i obezbeđivanje biračkog prava svim građanima.

Okrugli stolovi su zamišljeni kao moderirane debate bez prisustva medija što je, navode organizatori, bilo neophodno kako bi se u "ovako teškom trenutku omogućila konstruktivna i otvorena rasprava". Međutim, na prethodnom skupu pojavila se kamera jedne televizije, pa je stav o tome da debata treba da bude zatvorena za javnost revidiran.

Haradinaj u suzama! Ubijena majka, stravičan zločin u Prizrenu! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 07.08.2019. 12:19 Dielza je obaveštenje o tome da joj je majka ubijena podelila preko društvenih mreža. najnovija vest, alo, vest, Foto: Alo Sinoć oko 23 sata u Prizrenu stariji muškarac ubio je svoju suprugu, posle svađe.

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas obavestio je Milana Antonijevića i Fondaciju za otvoreno društvo, organizatore okruglog stola o izbornim uslovima na FPN-u, da on lično, niti SSP neće učestvovati na narednim sastancima ukoliko ne budu otvoreni za javnost.

Fondacija i FPN naveli su da nakon održanog prvog okruglog stola čvrsto veruju da je dijalog moguć i da je vreme koje je preostalo do narednih izbora neophodno efikasno i efektivno iskoristiti u cilju pronalaženja rešenja za unapređenje biračkog procesa.

FPN i Fondacija imaju u planu da organizuju seriju okruglih stolova povodom parlamentarnih i lokalnih izbora koji bi trebalo da se održe najkasnije na proleće 2020. godine.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Aca
  08/08/2019 - 09:50
  Opozicija nije dorasla poziciji!
 • Korisnik: Marija
  08/08/2019 - 09:21
  Konstruktivni razgovori izmedju vlasti i opozicije su neophodni za iznalazenje dogovora!
 • Korisnik: Markez
  08/08/2019 - 09:08
  Koga interesuje Dragan Djilas i njegovo misljenje, covek treba da je srecan sto nije u zatvoru.
 • Korisnik: miki
  08/08/2019 - 08:48
  Opozicija samo minira vlast!
 • Korisnik: miki
  08/08/2019 - 08:48
  Vlast se odgovorno ponaša dok opozicija laprda!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi