Aleksandar Vučić, Vladimir Putin
Tanjug/Tanja Valić
Aleksandar Vučić, Vladimir Putin

AP/Yuri Kochetkov

Aleksandar Vučić, Vladimir Putin, Foto: AP/Yuri Kochetkov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas, povodom sutrašnjeg praznika Dana branilaca Otadžbine, čestitku predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

"Poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju,

Čestitam Vam Dan branilaca Otadžbine, dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom", naveo je Vučić i istakao da mu je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde.

On je podsetio da su Srbija i Rusija, u težnji da svet bude bolje mesto za buduća pokolenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobeda, gradeći tako i jake veze između dva bratska naroda.

Ugled srpske države u usponu

Zahvaljujući izuzetnim i intenzivnim diplomatskim naporima predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, ugled države na međunarodnoj sceni je usponu. Srbija je uspela da sačuva i dalje razvije prijateljske odnose, produbljujući ekonomsku saradnju, pre svega sa Rusijom, ali i Kinom, UAE i Turskom. Saradnjom sa zapadnim i istočnim zemljama, Srbija pokušava da privuče što veći broj kapitalnih investicija sa ciljem stvaranja što više dobro plaćenih radnih mesta i poboljšanja standarda građana. Podsetimo, otvoreno je 15 hiljada dobro plaćenih radnih mesta u IT sektoru, dostupnih svima sa potrebnim kvalifikacijama, rast BDP-a od 4 odsto godišnje svrstava nas u sam vrh evropskih zemalja, izgrađeno je više od 350 km novih auto-puteva, a Srbija je postala deo projekta "Turski tok" koji će građanima obezbediti jeftinu i ekološki čistu energiju.

"To nas obavezuje da junačka dela naših predaka zauvek pamtimo, uz veliku zahvalnost i duboko poštovanje, kao i da podsećamo na slobodarsku tradiciju naših dvaju bratskih naroda", rekao je predsednik Srbije.

Vladimir Putin

Shutterstock

Vladimir Putin, Foto: Shutterstock

On je zahvalio predsedniku Putinu za čast koju je ukazao Srbiji i svim njenim građanima, pozivajući ga da prisustvuje veličanstvenoj proslavi 75. godišnjice Dana pobede nad fašizmom 9. maja u Moskvi.

"Dozvolite da Vam zahvalim i na ličnom angažovanju u bliskoj vojno-tehničkoj saradnji naših dveju zemalja koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti. Rusija uvek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera u razvoju svestrane saradnje", navodi se u čestitki predsednika Vučića.