Vlada Srbije
Alo / Masanori Jošida
Vlada Srbije

Alo / Masanori Jošida

Vlada Srbije, Foto: Alo / Masanori Jošida

Portparol POKS-a Miloš Parandilović odbacuje takve spekulacije i napominje da poziv za vladu nisu ni dobili, a i da jesu, naveo je, ne bi ga prihvatili.

- Ući ćemo u Vladu Srbije kada kroz nju budemo mogli sprovoditi naše ideje i program, a to je pre svega obnova Kraljevine Srbije, njene snage i slave - rekao je Parandilović.

Kopredsednica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura upitana da li bi mogla da bude jedna od novih ministarki u Vladi Srbije, rekla je da razgovora na tu temu nije bilo ni direktno, ni indirektno.

- Sa ove distance mi tako nešto ne deluje realno, pa ne znam ni šta bih tačno odgovorila na „šta ako“. Razgovore ne odbijam, ali kao što rekoh, ne deluje mi verovatno tako nešto - rekla je Macura.

Tatjana Macura

Youtube/Printscreen

Tatjana Macura, Foto: Youtube/Printscreen

U svetlu formiranja dva nova ministarstva - za ljudska prava, rodnu ravnopravnost i društveni dijalog i za brigu o porodici, deci i demografiji kao kandidati za ministarska mesta se pominju dosadašnja poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, ali i izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević.

Antonijević je nedavno izjavio da nije dobio takvu ponudu i da njegovi planovi u ovom trenutku nisu takvi. Bivša poslanica i funkcionerka DS-a Gordana Čomić, na čiji predlog je usvojen zakon u Skupštini Srbije da ubuduće na svakoj izbornoj listi bude bar 40 odsto žena, nije odgovorila na naše pitanje da li ima istine u spekulacijama da će biti deo vlade...

Predsednik Aleksandar Vučić je, osim što je nedavno mandatarki Ani Brnabić predložio formiranje dva nova ministarstva, takođe zamolio da blizu 50 odsto članova vlade budu žene.

Pročitajte još: