Vlada Srbije imaće 21 ministarstvo, a tri su nova: Evo kome ide prosveta, a ko će ostati u svojoj fotelji

Glavna nedoumica, koji resori će pripasti socijalistima i koliko njih će dobiti

Vlada Srbije
Vlada Srbije , Foto: Tanjug

Vlada Srbije imaće 21 ministarstvo, navodi se u Predlogu zakona o ministarstvima, koji će najverovatnije biti izglasan danas. Formiraće se novo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju kojim će, sve je izvesnije, upravljati kadar Aleksandra Šapića, novinar Ratko Dmitrović. Takođe, dobićemo Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i dijalog, koje je još uvek upražnjeno, i Ministarstvo za brigu o selu koje će, prema našim saznanjima, voditi dosadašnji ministar bez portfelja, lider PUPS-a Milan Krkobabić.

A glavna nedoumica, koji resori će pripasti socijalistima i koliko njih će dobiti, čini se da je rešena. Prema saznanjima „Alo!“, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od dosadašnjeg ministra Mladena Šarčevića preuzeće Branko Ružić. Osim njega u Vladi će biti i Aleksandar Antić i najverovatnije će ostati na čelu energetike. Iako se spekulisalo da će taj resor preuzeti aktuelna ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, sve je izvesnije da će ona nastaviti da vodi svoje dosadašnje ministarstvo.

Siniša Mali je potvrdio da će biti ministar u novoj vladi i da će nastaviti da vodi resor finansija, kao i u prethodnom sazivu kabineta Ane Brnabić.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Tanjug

Svoj trenutni resor - poljoprivredu nastaviće da vodi sigurno i Branislav Nedimović, a Ministarstvo zdravlja ostaće u rukama Zlatibora Lončara. A sva ostala personalna rešenja mogu se okarakterisati kao iznenađenja ili rokade...

Nikola Selaković, dosadašnji generalni sekretar šefa države, staće na čelo Ministarstva spoljnih poslova. Ministarstvo unutrašnjih poslova preuzeće Aleksandar Vulin, a resor odbrane pripašće dosadašnjem ministru policije Nebojši Stefanoviću. Ministarstvo kulture preuzeće Maja Gojković, a na čelo Ministarstva pravde doći će novo lice - Maja Popović. Ministarstvo privrede preuzeće „žena zmaj“, kako zovu Anđelku Atanasković, dosadašnju direktorku „Petoletke“ iz Trstenika. Jadranka Joksimović će verovatno preuzeti Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, dok bi na njeno mesto u Ministarstvo za evropske integracije gotovo izvesno trebalo da dođe Suzana Grubješić.

Nikola Selaković
Nikola Selaković, Foto: Alo! Vladimir Marković

Predsedništvo SNS-a u nedelju

Sednica predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) biće održana u nedelju, 25. oktobra. Ranije je najavljeno da će nakon te sednice biti saopšten sastav nove Vlade Srbije.

- Imamo samo dve, tri, možda i četiri nedoumice. Biće vanstranačkih i ličnosti iz drugih stranaka. To će biti dobra vlada - rekao je predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić u utorak.

Povezane vesti

 • Korisnik: Realan
  24/10/2020 - 10:29
  Normalno sps prosveta,znaju oni šta je najbolje za sps,dovoljna im energetika i prosveta,Šarčević bar bio iz te oblasti.
 • Korisnik: Jelka
  24/10/2020 - 07:41
  Previse ministarstava.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi