Vlada Srbije
Tanjug
Vlada Srbije

Tanjug

Vlada Srbije , Foto: Tanjug

A glavna nedoumica, koji resori će pripasti socijalistima i koliko njih će dobiti, čini se da je rešena. Prema saznanjima „Alo!“, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od dosadašnjeg ministra Mladena Šarčevića preuzeće Branko Ružić. Osim njega u Vladi će biti i Aleksandar Antić i najverovatnije će ostati na čelu energetike. Iako se spekulisalo da će taj resor preuzeti aktuelna ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, sve je izvesnije da će ona nastaviti da vodi svoje dosadašnje ministarstvo.

Siniša Mali je potvrdio da će biti ministar u novoj vladi i da će nastaviti da vodi resor finansija, kao i u prethodnom sazivu kabineta Ane Brnabić.

Siniša Mali

Tanjug

Siniša Mali, Foto: Tanjug

Svoj trenutni resor - poljoprivredu nastaviće da vodi sigurno i Branislav Nedimović, a Ministarstvo zdravlja ostaće u rukama Zlatibora Lončara. A sva ostala personalna rešenja mogu se okarakterisati kao iznenađenja ili rokade...

Nikola Selaković

Alo! Vladimir Marković

Nikola Selaković, Foto: Alo! Vladimir Marković

Predsedništvo SNS-a u nedelju

Sednica predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) biće održana u nedelju, 25. oktobra. Ranije je najavljeno da će nakon te sednice biti saopšten sastav nove Vlade Srbije.

Pročitajte još:

Komentari (2)

Jelka

24.10.2020 07:41

Previse ministarstava.

Realan

24.10.2020 10:29

Normalno sps prosveta,znaju oni šta je najbolje za sps,dovoljna im energetika i prosveta,Šarčević bar bio iz te oblasti.