Višekruna je novi lider opozicije!

J. M. | vesti 2018-06-20 17:47:41 2018-06-20 17:47:41

Đorđe Višekruna, koji je ušao u Vladu Vojvodine dok je Bojan Pajtić bio na njenom čelu, po svemu sudeći, biće novi lider opozicije.

Printskrin

Njegovi prvi potez biće da otputuje u Brisel da bi se žalio na diktaturu u Srbiji, da sebe proglasi za ministra spoljnih poslova i da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Pokušaj stvaranja jedinstvene opozicije. Posle ovog sastanka su usledili sastanci sa svim liderima opozicije, bez slikanja, doduše. Nije vredelo. Nisam ih uspeo ujediniti, ali sam ih bar seo za isti sto da pričaju - napisao je on u opisu fotografije.

Tu njegovim šokantnim objavama nije bio kraj, te je najavio i svoj skori put u Brisel.

- Sutra i prekosutra ću boraviti u Briselu kod poznanika koji rade u Evropskoj komisiji. Hoću da tamo svi vide živi dokaz diktature u Srbiji, jer je Vučić raspisao za mnom poternicu bez ikakvog razloga, samo da se ne bih mogao vratiti u Srbiju! - istakao je Višekruna, koji je sebe stigao da promoviše u ministra spoljne diplomatije „slobodne Srbije”.

Višekruna se ni tu nije zaustavio, već je pretio smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Pre suđenja Vučiću bi trebalo vratiti doživotnu kaznu zatvora. Vraćanje smrtne kazne u naše krivično zakonodavstvo bi u ovom konkretnom slučaju takođe bilo potpuno opravdano - napisao je on na svom profilu na Fejsbuku.

Podsetimo, Višekruna je u ispovesti za medije tvrdio da mu je Bojan Pajtić oduzeo nevinost.

- Ja sam bio Pajtićev srndać, koga je želeo da ukroti u vili na Andrevlju - istakao je Višekruna za jedan nedeljnik.

Expand player
Pogledajte više