Vesna Pešić
Alo!/Vladimir Marković
Vesna Pešić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Sociološkinja Vesna Pešić poznata po podršci opoziciji predvođenoj Draganom Đilasom, iziritirana je pozivima predsednika Srbije na jedinstvo, solidarnost i patriotizam u ovim teškim trenucima.

Pešićeva je svoj gnev što se ova zemlja još uvek zove Srbija podelila na Tviteru:

"Mene najviše nervira kad i on i Vulin završe sa uzvikom Živela Srbija. Pa nije virus napao baš Srbiju, na tolike zemlje se proširio. Čemu ovi patriotski krikovi. Živela Italija!"

Očigledno da Vesni Pešić, ali i mnogim Đilasovim građanerima iz druge Srbije smeta ovaj naziv, pa je u skladu sa tim i napisano "Živela Italija". Dakle sve može, živela Italija, živela Nemačka, živeo kosmopolitizam, živeo krug dvojke, živeo liberalizam i građanerija, živeli Marsovci i možda za Pešićevu omiljeni, živeo Meksiko, sve samo da to nije Srbija, to tako uvredljivo ime za sve oni koji je istinski mrze i žele da zavladaju sa njom. Možemo samo zamisliti kakve su im namere i šta bi se desilo kad bi mogli da ih ostvare.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković doneli su u nedelju, 15. marta, u skladu sa Ustavom, Odluku o uvođenju vandrednog stanja. Odluka je stupila na snagu.

Vlada Srbije donela je uredbu kojom su propisane mere koje će se primenjivati tokom vanrednog stanja, a ključne su zatvaranje granica Srbije, osim za srpske državljane, kao i zatvaranje škola, vrtića i fakulteta.

 

Komentari (6)

mace

16.03.2020 12:39

Boze sacuvaj,nista vise

Perica

16.03.2020 12:40

Predlažem da o ovoj alkoholičarki više ne pišete, eto toliko

Luka

16.03.2020 13:35

Sto toj Pesicki dajete prostora u medijima.Ona je davno izgubila kontakt sa mozgom.Najoobicnija opajdara.

Milan

16.03.2020 13:54

Зашто се даје простор овој пролупалој бабетини и кога интересује њено размишљање.

mikabg

16.03.2020 16:23

Ova "gospođica" je definitivno zrela za jedno dobro posmatranje u Lazi. Šta je sve dobilo akademske titule, s na kraju Siniša nastradao! Bolesno i nažalost neizlečivo!

Ribar

17.03.2020 09:01

Meni taj poklič ''Živela Srbija'' ne smeta ali mi je smešan. Smešan, smešan, smešan. Daj dozu patriotizma pa onda uzvikni ''Živela Srbija''. A smešni su mi i ti napadi na Vesnu Pešić. Dokone patriote, udrite po dežurnim krivcima, izdajnicima, nepatriotama i tako dokažite koliko vi volite Srbiju a koliko mi (što nam je ovaj poklič smešan) ne volimo Srbiju, koliki smo baksuzi, neprijatelji Srbije, sistema i Vođe.