Goran Vesić
Alo.rs
Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas opštinu Zvezdara gde je sa novoizabranim rukovodstvom razgovarao o budućim projektima među kojima je, kako je rekao, izgradnja vrtića u Mirijevu koja će početi na proleće sledeće godine.

Najavio je da će sledeće godine biti projektovana nova škola za to naselje, kako bi 2022. počela njena izgradnja.

Na sastanku je, kaže, bilo reči i o tome da se tržni centar u Mirijevu rekonstruiše i postane mesto u kojem će biti komercijalnih i javnih sadržaja, kao i opštinski uslužni centar.

"Želimo da u Mirijevu napravimo opštinski uslužni centar u kojem će biti sve opštinske službe što znači da će sve službe koje postoje ovde, u samoj zgradi opštine Zvezdara, će biti i na Mirijevu. Osim toga, tu će biti i određenih republičkih i gradskih službi kao što su gradska uprava prihoda, poreska uprava, saobraćajna policija, katastar", rekao je Vesić.

Kako je dodao, to će građanima Mirijeva omogućiti da veliki broj administrativih potreba mogu da obave u mestu gde žive.
Naveo je da je na sastanku bilo reči i o izgradnji škole u naselju Vojvoda Vlahović i istakao da je ta škola zaista potrebna, te da se nada će njena izgradnja početi 2022. godine.

Najavio je i rekonstrukciju Petog parkića, navodeći da je bivši gradonačelnik Dragan Ðilas za to prevario građane i investitora kome je "prvo prodao park, a onda ih prevario da će park da uredi".

"Konačno smo uspeli da, kao Grad, postanemo vlasnici tog prostora. Projektovanje je u toku i na proleće sledeće godine počinjemo sa uređenjem parka", rekao je Vesić.

Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

Između ostalog, naveo je da počinje rekonstrukcija ulice Dragoslava Srejovića, koja od Bogoslovije vodi prema Mirijevu.

"Sada će je proširiti na četiri trake do Volgine ulice, a zatim radimo projektovanje i eksproprijaciju kako bi čitava ulica do Mirijeva bila proširena", dodao je Vesić.

Naveo je da će u narednom periodu biti zonirano oko 10.000 novih parking mesta na teritoriji grada Beograda tako da će, dodao je, građani Zvezdare koji su tražili da se uvedu zonirana parking mesta to moći da ostvare preko svoje opštine.
Vesić je rekao da je Zvezdara specifična jer ima urbani deo, koji je sam centar grada, ali i prigradske delove, te da se ne može voditi jedna politika jer ljudi imaju različite potrebe.

"Trudićemo se da u svakom delu Zvezdare uradimo po nešto. Da li je politika dobra ili ne vidi se po tome da li je ljudima bolje ili ne. Kada radimo zajedno - država, Grad, Opština i naravno građani možemo da podignemo kvalitet života ljudi, a to i jeste suština i glavna poruka naše politike", zaključio je Vesić.

Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

Novoizabrani predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić je rekao da je današnji sastanak potvrda dobre saradnje te opštine i Grada Beograda.

"Teme koje smo danas otvorili nisu spisak lepih želja već realan program u predstojećem četvorogodišnjem mandatu, koji uz pomoć Grada Beograda nameravamo da ostvarimo. Takođe, cilj nam je dobra komunikacija sa građanima uz stav da ne postoji nerešiv problem", istakao je Jeremić.

Naglasio je da se dobar deo budućih planova odnosi na realizaciju projekata za najmlađe, počev od izgradnje vrtića pa sve do izgradnje škola i dečjih igrališta.

"To je intencija koju svom snagom i energijom želimo da ostvarimo, kao i da Zvezdara i u narednim godinama bude jedna od najpopularnijih mesta za život i rad", dodao je Jeremić.

Pročitajte još: