Veselji sprema vojsku na Beograd!

Jelena Đondović | vesti 2018-11-03 16:35:13 2018-11-03 16:35:13

Predsedniku kosovske skupštine svrake popile pamet

Tanjug/ap

Kadri Veselj, predsednik Skupštine Kosova, kog nazivaju i gospodarom Kosova, rekao je da će zadatak takozvane vojske Kosova biti borba protiv terorizma i globalnih pretnji ne samo na Kosovu, već i u zemljama regiona, uključujući i Srbiju!

Pročitajte još:

 

- To ćemo uraditi zajedno s međunarodnom zajednicom i u stalnom smo kontaktu sa SAD, kao i sa svojim partnerima iz NATO, Nemačkom, Francuskom, Italijom, Hrvatskom, Velikom Britanijom… To što se Vučić protivi i poziva Srbe da se ne uključuju u vojsku Kosova, nije ljudski, ni korektno - kazao je Veselji.

Aleksandar Vulin, ministar odbrane, za „Alo!“ kaže da izjava Veseljija govori o pravim namerama Albanaca, a to je da prete Srbima.

 - Svuda u svetu borba protiv terorizma je zadatak policije i službi. Ako im je cilj borba protiv terorizma, onda im nije potrebno teško oružje i vojska. Verovati da će se teroristi iz OVK boriti protiv islamskih terorista, bilo bi glupo i naivno. Kakvo god da opravdanje koriste za kršenje Rezolucije 1244, međunarodnih ugovora, pa i njihovih takozvanih ustava i zakona, formiranje takozvane vojske Kosova ima za cilj pretnju Srbima. Ta vojska im je potrebna kao dokaz državnosti koju nemaju i kao sredstvo kojim će pokušati da izazovu sukobe u kojima bi sebe prikazali kao žrtvu i, kao i uvek, kukali za pomoć velikih sila - kaže Vulin!

 

 Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, kaže da je Veseljijeva najava slanja vojske u Srbiju kako bi se, navodno, borila protiv terorizma, najveća moguća budalaština.

 - Malo-malo, pa Veselji odvali neku glupost! Ono što Albanci treba da urade jeste da počnu da se bore protiv organizovanog kriminala na Kosovu i Metohiji, ali to znači da Veselji onda mora protiv sebe da se bori i to najžešće što može. Takođe, treba da se bore za kažnjavanje onih koji su počinili užasne zločine, a bili su u redovima OVK! Pošto Veselji nije spreman to da učini, mi ćemo da pripomognemo da se on nađe iza rešetaka - kaže Drecun.

Skandal: Kosovo „pobednik“ u Prvom svetskom ratu

Zastava takozvane države Kosovo osvanula je juče usred Pariza, rame uz rame sa zastavama drugih država, učesnica u Prvom svetskom ratu. Međutim, problem je u tome što Kosovo ne samo da nije bilo učesnik Velikog rata, već nije postojalo čak ni kao južna srpska pokrajina. Tako se Kosovo našlo među više od 20 zemalja, čije se zastave vijore u pariskom Notr Damu, najavljujući predstojeće obeležavanje veka od pobede u Prvom svetskom ratu.

 

 

Expand player
Pogledajte više