Udri brigu na veselje: Srđan Verbić
Oliver Bunić
Udri brigu na veselje: Srđan Verbić

Oliver Bunić

Udri brigu na veselje: Srđan Verbić, Foto: Oliver Bunić

Njegov mandat bio je i te kako turbulentan, a kap koja je prelila čašu i naterala ga čak da u vreme tehničke vlade ponudi ostavku jeste poništenje konkursa za naučne projekte. Tako poslednje dane u Nemanjinoj, kako svedoči naš izvor iz Vlade, Verbić provodi uz muziku, sa svojim saradnicima.

- Po Vladi se šuška da se zatvori sa dvoje svojih bliskih saradnika, odvrnu muziku i ne haju ni za šta drugo. Čini se da je i njemu pao kamen sa srca što više neće biti ministar. Tako su mi ljudi pričali - prepričava naš sagovornik anegdotu koja po hodnicima Vlade kruži o ministru prosvete. Da li su na repertoaru pesme s tužnom tematikom ili Verbić tugu leči nekim tvrđim zvukom, nismo uspeli da saznamo.

Bilo kako bilo, nije mu bilo lako kad je seo u ministrarsku fotelju. Na početku mandata imao je problem sa sindikatom prosvetnih radnika zbog plata, a zatim su se muke ređale jedna za drugom. Poslednjih nedelja, kap je izgleda prelila čašu - „Petnica“ je pred gašenjem, poništen je konkurs za naučne projekte, tako da je Verbić, koji je tokom svog školovanja bio jedan od polaznika prvih programa te istraživačke stanice, a kasnije i predavač, odlučio da postupa u maniru one poznate: „Ma boli me uvo za sve, ja imam svoje sne“. Ostaje samo da vidimo da li će kad utihne muzika u hodnicima njegovog ministrastva Verbić pustiti kosu, vratiti minđušu i nastaviti da bloguje, kako je pre uskakanja u ministarsku fotelju činio. Vreme će pokazati.

Komentari (3)

Jeca

09.05.2016 13:32

Da li sa njim odlazi i ekipa koju je doveo u Nemanjinoj, ili ona ostaje! Ona koja obeća da vrati osmeh na lica učitelja se PREPORUČUJE VUČIĆU, ona je pod njegovom zaštitom. Upropastiše, stozaše obrazovanje i još očekuju lovorike, a možda i dobiju? Vučko je glavni!

kiki

09.05.2016 22:45

@Jeca - Gospodo ucitelji, koliko radite i previse ste placeni.

Gorstak

10.05.2016 00:45

SNS nije moja opcija. Sta je sa naucnim radnicima i sam se pitam?Nedavno sam pronasao na netu da je 2012-e bilo nesto oko ili malo preko 8000 naucnih radnika. Odakle sada 11000 naucnika i naucnih projekata? Odakle sada toliko naucnih radova i radnika? Nemacka koja nam se stalno potura kao primer ima 80 miliona stanovnika 20 000 hiljada naucnih projekata na godinu dana i 100 000 radnika i saradnika. Ako smo toliko napredni, zasto nismo prvi u Europi? Verbic na istinu i zato je oborio konkurs.