Rasim Ljajić
Alo / Dejan Briza
Vjerica Radeta

Printscreen

Vjerica Radeta, Foto: Printscreen

I dok većini nije ni bitno da li će primiti vakcinu iz Rusije ili Kine ili će biti pelcovani „Fajzerovom“ vakcinom, Vjerica Radeta, bivša poslanica radikala, nije krila u koga ima naviše poverenja.

- Vakcinisati se hoću. Volela bih rusku vakcinu, ne samo zato što volim Rusiju, već pre svega zbog toga što verujem u rusku nauku - poručila je juče ona za „Alo!“.

Rasim Ljajić

Alo / Dejan Briza

Rasim Ljajić, Foto: Alo / Dejan Briza

S druge strane, političari poručuju da ne biraju vakcinu.

- Naravno da ću se vakcinisati, kao i cela moja porodica. Imam puno poverenje u struku i svaku vakcinu koja je prošla kroz neophodna ispitivanja - kazao je za naš list Rasim Ljajić, lider SDPS-a i bivši ministar.

Aleksandar Šapić

Alo.rs

Aleksandar Šapić, Foto: Alo.rs

Sličnog stava je i Aleksandar Šapić, lider SPAS-a i predsednik opštine Novi Beograd.

- Pa kad dođem na red, hoću. Nije mi važna odakle je, ukoliko bude zvanično odobrena - tvrdi on.

Ivica Dačić

Alo!

Ivica Dačić, Foto: Alo!

Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije i lider socijalista, poručio je da će primiti vakcinu.

- Hoću, ako mi lekari dozvole zbog moje bolesti. Ako to bude moguće, čuli ste da je predsednik Vučić rekao da ćemo on i ja primiti različite vakcine koje bude verifikovala naša Agencija - istakao je Dačić.

Branislav Nedimović

Alo!/Vladimir Marković

Branislav Nedimović, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Vakcinu ne bira ni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović:

- Koju mi daju kad dođe vreme - poručio je on za naš list.

Nebojša Stefanović

Alo!/Dejan Briza

Nebojša Stefanović, Foto: Alo!/Dejan Briza

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je juče da će primiti istu vakcinu protiv koronavirusa koju budu primili i pripadnici Vojske Srbije i dodao da će se vakcinacija Vojske sprovesti po redosledu koji odredi zdravstveni deo Kriznog štaba. Prema njegovim rečima, još uvek se ne zna kada će vojnici u Srbiji biti vakcinisani, a to zavisi od procene zdravstvenog dela Kriznog štaba.

- Sada se vakcinišu naši najstariji sugrađani, a dalje će se vakcinacija obavljati po redosledu koji bude odredio zdravstveni deo Kriznog štaba. Mi ćemo čekati naš red i kada budemo na listi, tada će vojnici i biti vakcinisani - kazao je Stefanović.

Pročitajte još: