Aleksandar Vučić
Printscreen/ Pink
Aleksandar Vučić

Printscreen/ Pink

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/ Pink

- Gradićemo fabriku vakcina gde ćemo praviti vakcine, ne samo protiv korone i to ne samo protiv korone nego i protiv mnogih drugih bolesti - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da je tokom zvaničnih susreta razgovarano o poljoprivredi i nafti, a rekao je da očekuje tokom jeseni posetu kralja Hamada Srbiji.

- Bio sam u mnogo zemalja, ali ovako gostoprimstvo se nigde ne sreće - rekao je Vučić.

Predsednik je precizirao da će nas fabrika vakcina koštati kao izgradnje jedne kovid bolnice, a da će nam značiti kao da smo kupili najmanje 10 najmodernijih lovaca.

- Možemo da prestižemo mnoge bogatije zemlje u zdravstvu - naglasio je Vučić.

Podizanje kreditnog rejtinga Srbije Vučić je ocenio kao značajnu vest i naglasio da to znači da smo na dobrom putu.

Predsednik je najavio da će izgradnja fabrike vakcina početi za mesec dana.

- To će za godinu dana biti srpske vakcine - rekao je Vučić.

Primiću kinesku vakcinu

- U četvrtak ili petak ću u Merošin i Žagubicu, i tamo ću primiti kinesku vakcinu, a do tada neću moći u Brisel - rekao je Vučić.     

Protestna nota

Govoreći o protestnoj noti Srbije, Vučić je rekao da njemu hrvatski mediji prete svaki dan. Ponovio je da osuđuje sve pretnje, a da pretnje nije upućivalo lice srpske nacionalnosti.

Aleksandar Vučić sa šeikom Naserom Bin Hamadom Al Kaifom

printskrin/Instagram

Aleksandar Vučić sa šeikom Naserom Bin Hamadom Al Kaifom, Foto: printskrin/Instagram

- Na svakih pola sata štancaju tekstove protiv mene u Hrvatskoj. Naročita histerija je bila povodom filma Dara iz Jasenovca - rekao je Vučić.

Vučić kaže da Hrvatska nije ni pitala Srbiju da li je preduzela mere protiv lica koje je navodno uputilo pretnje, već je odmah poslala protestnu notu.

- Možete da otvorite 100 kuća Bana Jelačića, da im sve puteve asfaltirate, da uradite dom kulture i uvek će biti iste reakcije - rekao je Vučić, ali dodao da je obaveza Srbije da brine o Hrvatima koji su njeni državljani.

O Jovanjici - Spreman sam na poligraf

Govoreći o Jovanjici, Vučić kaže da je spreman da izađe na poligraf.

- Neka spreme 50 pitanja, neka dovedu poligrafistu i odgovaraću pred 30 televizija. Neću da donosim medicinsku dokumentaciju, ni da me boli zub tog dana, ni da kažem da sam pio sedative tog dana - rekao je Vučić.

Afera "Mauricijus"

Govoreći o aferi "Mauricijus", Vučić kaže da postoje računi Dragana Đilasa na Mauricijusu, ali da se vode pod firmama.

- Ja nemam i dalje račun na Švajcarskoj i na Mauricijusu. Biće vrlo zanimljiva nedelja i videćete da imaju račune na Mauricijusu. To je novac koji su opljačkali od našeg naroda. To vode pod firmama, a korisnici su više njih - rekao je Vučić i dodao da će to biti dobra prilika da narod vidi razliku.

Aleksandar Vučić

Printscreen/ Pink

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/ Pink

Tokom sastanka sa kraljem Hamadom bin Isom Al Kalifom, koji je prošao u srdačnoj atmosferi, dvojica lidera su međusobno razmenili poklone.

- Dobio sam one njihove lepe brodove, divno upakovane urme. Ono što sam ja njima dao je jedna fantastična rezbarena puška iz Kragujevca. Odličan kalibar, dužine cevi 600 milimetara sa srebrnim vezom. Baš lep poklon koji napravljen u Kragujevcu i dao sam im pirotski ćilim koji dizajnom podseća na njihove ćilime. Baš sam ponosan na poklone iz Srbije - zadovoljno je izjavio Aleksandar Vučić.

Pročitajte još:

Komentari (4)

Jelena

13.03.2021 21:16

A ne rece nam jos ko ce raditi, svi su otisli, ko ce raditi???

Dragan

14.03.2021 01:52

Lako ćemo sazidati fabrike ali treba vratiti naše doktore i stručnjake iz inostranstva.

Dama bez blama

14.03.2021 11:48

Tuzno je sto se ovi Djilasovi pojedose zbog toga, krivo im. Vise mrze njega, nego sto vole svoj narod.

nikica

14.03.2021 20:05

Srbija je nezaustavljiva u svom razvoju!