Usvojeno 105 zakona, većina dobro radila

Beta | vesti 2016-12-28 17:22:07 2016-12-28 17:22:07

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je parlament tokom redovnog jesenjeg zasednja usvojio 105 važnih reformskih zakona koji će poboljšati život gradjanima, i izrazila zadovoljstvo radom većine poslanika.

Robert Getel

"Usvojeni zakoni poboljšaće ekonomski život građana i sigurna sam da možemo biti zadovoljni što je većina poslanika radila zaista vredno", rekla je Gojković na konferenciji za novinare i posebno pohvalila Zakon o budžetu za narednu godinu.

Ona je navela da je skupština većinom bila dobar partner Vladi Srbije i dodala da su koristili i mogućnosti da je kontrolišu.

Gojković je, međutim, rekla i da je 2016. godinu obeležilo i ponašanje pojedinih opozicionih poslanika koji su rad u skupštini očigledno zamislili kao jednu lošu amatersku zabavu, i podnošenje besmislenih amandmana.

"Poslanici SNS i svih političkih stranaka koje podržavaju vladu pokazali su izuzetntu ozbiljnost i kako i šta znači predstavljati građane u parlamentu jedne države i koliko vredno možemo da radimo dok neko spava ili uvežbava cirkuske tačke", kazala je Gojković.

Ona je, upitana da li je spremna da menja nešto u stilu rada s obzirom na primedbe opozicije i da li će pauzu u zasedanju iskoristiti za dijalog sa poslanicima kako bi se poboljšao rad i poslala lepša slika o parlamentu, odgovorila da je otvorena za dijalog sa svima o tome kako zamišljaju rad skupštine u narednoj godini.

Gojković je navela i da "zavidi onima koji imaju nepodnošljivu lakoću postojanja i shvatanja šta je to biti predstavnik građana Srbije".

"Slika parlamenta je odlična - takvu smo videli ovih dana kada poslanici koji podržavaju Vladu vredno rade. Međutim mogli ste da vidite i one druge koji psuju majku predsedniku parlamenta, koji psuju majku ili pljuju poslanika Marjana Rističevića i kada se ponašaju tako želeći da izazovu incident, jer nisu navikli da rade u parlamentu nego su izgleda navikli na kafansku atmosferu pa izazivaju tuče", rekla je ona.

Skupština Srbije završila je danas redovno jesenje zasedanje usvajanjem 15 predloženih zakona.

 

 

Expand player
Pogledajte više