Miša Vacić
Jelena Obradović

Miša Vacić

Jelena Obradović

Miša Vacić, Foto: Jelena Obradović

On je za „Alo!” otkrio da za Časni krst pliva već treći put, da mu je podršku iz publike pružala devojka Katarina i kazao da je na njega najjači utisak ostavila Jovana Leposavić, 18-godišnjakinja koja se izlečila od raka i koja je uzela krst na Zemunskom keju.

- Pobeda mlade Jovane je dokaz srpske solidarnosti, dokaz da se verom mogu pobediti i najteže bolesti. Upoznao sam je dan ranije kada smo imali zdravstvene preglede i odmah sam video da je veliki borac i da ima jaku volju. Ogroman pozdrav za nju - kazao je Vacić na početku razgovora i priznao nam da je voda bila veoma hladna, ali da to njemu nije smetalo.

Miša Vacić

Jelena Obradović

Miša Vacić, Foto: Jelena Obradović

- Ovo je treći put da plivam za Časni krst. Nisam se spremao fizički, jer sam u dobroj formi. Ovo plivanje je stvar volje i odlučnosti, a meni su Badnji dan i plivanje za bogojavljenski krst najlepši deo naše tradicije - rekao je on i istakao da mu je posebno drago što je Organizacioni odbor bogojavljenskim krstom nagradio i Vladimira Putina, predsednika Ruske Federacije.

- Nekoliko momaka i devojaka nosilo je majice s likom Vladimira Putina, a među njima sam bio ja. Te majice smo nosili u znak podrške Putinu koji je pre nekoliko dana posetio Srbiju - naveo je lider Srpske desnice i otkrio da su mu podršku u subotu pružali prijatelji, kolege iz Srpske desnice, ali i njegova lepša polovina.

Miša Vacić

Jelena Obradović

Miša Vacić, Foto: Jelena Obradović

Vacić je pozvao svoje kolege političare da i oni narednih godina plivaju za bogojavljenski krst.

- Mislim da sam ja bio jedini političar koji je ove godine plivao za Časni krst i zato pozivam svoje kolege političare, pogotovo one koji su sportisti, da dogodine i oni dođu da plivaju - zaključio je on.