Ne može da nađe kupca: Mira Marković
privatna arhiva
Ne može da nađe kupca: Mira Marković

privatna arhiva

Ne može da nađe kupca: Mira Marković, Foto: privatna arhiva

Kako saznajemo, udovica bivšeg pedsednika SR Jugoslavije Mirjana Marković (76) preminula je danas u Rusiji.

Pročitajte još:

Saznaje se da je umrla je pre sat vremena, oko pola četiri po našem vremenu.

Prema poslednjim informacijama, imala je četiri operacije u bolnici u Sočiju, a nakon poslednje, bile su joj ugrožene vitalne funkcije.

Mira Marković

AP/ Darko Vojinović

Mira Marković, Foto: AP/ Darko Vojinović

- Mira je imala četiri operacije, a nakon poslednje je došlo do određenih komplikacija i pada imunog sistema. Lekari su zbog toga zabrinuti i kada se uzmu u obzir njene godine, nisu želeli da daju prognoze po pitanju oporavka - pisali smo 8. aprila.

Podsećanja radi, Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo presudu kojom je Mira Marković osuđena na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja pri dodeli državnih stanova i naloženo je da se suđenje ponovi i da se u novom postupku otklone povrede na koje je ukazao. Presuda kojom je osuđe na na godinu dana zatvora doneta je u junu 2018. godine, 15 godina nakon pokretanja postupka i suđeno joj je u odsustvu, s obzirom na to da je živela u Moskvi.

Marija Milošević

EPA

Marija Milošević, Foto: EPA

U poslednje vreme se dosta spekulisalo o njenom eventualnom povratku u Srbiju, pogotovo nakon odluke Apelacionog suda, ali se zdravstveno stanje, koje je dovodilo u pitanje povratak, definitivno isprečilo.

Kada je reč o ostatku porodice, osim Mirjane Marković, u Rusiji živi njen sin Marko Milošević, dok ćerka Marija Milošević, s kojom nije u kontaktu gotovo 20 godina, živi u Crnoj Gori. U Srbiji se trenutno nalazi samo Marko Milošević, unuk Slobodana Miloševića koji se pojavljivao na izbornim konvencijama Socijalističke partije Srbije.

 

 

Komentari (1)

slađa

14.04.2019 17:09

Neka je pokoj duši Mirjani Marković.